Ribe

Znate li u koje vrste riba spada riba oskar?

Image

vrste riba oskar

Foto: www.pixabay.com

Koje strane vrste riba poznajete i znate li u koje vrste riba se ubraja riba oskar? Više o vrsti riba oskar doznali smo i za vas izdvajamo u nastavku

24.2.2020. u 11:41/ Život i stil

Riba oskar je predator i orjentirao se na lov manjih riba. Zbog toga on cijelo vrijeme proučava razne rupe i udubine kako bi pronašao ribu. Takvo ponašanje je moguće vidjeti i u akvariju. 
Riba oskar se razlikuje od drugih riba prisustvom crne mrlje koja je okružena sa naranđastim prstenom. Ta se mrlja nalazi na kraju tijela i zbunjuje ostale ribe koje ne mogu shvatiti sa koje strane se nalazi oskarova glava. Zbog toga oskari prolaze sa manje ozljeda prilikom susreta sa piranama od ostalih ciklida.

Riba oskar ili Astronotus ocellatus, prvi puta se spominje već 1831. godine kao Lobotes ocellatus. Taj rod je u cjelosti morski, ka u prirodi ga i nalazimo u porječju rijeke Amazone. Riba oskar je prenesena u područje Južne Floride gdje se dobro snašao i udomaćio. 

Riba oskar je oduvijek poznata po svojoj inteligenciji. Tijekom kišne sezone, rijeke poplave golema područja na koja se premještaju i ribe. Mnoge od njih se u to vrijeme i mrijeste. Kada dođe sušno razdoblje, nastaju izolirane bare iz kojih se ribe ne mogu izvući. Jedina riba dovoljno inteligentna da pronađe put prije nego što bude kasno je naravno riba oskar.

Više s weba

Pročitajte još

Image
razlike

Saznajte što je polupansion i po čemu se razlikuje od punog pansiona?

Više s weba