Pisanje pisma

Znate li zapravo kako napisati pismo prijatelju?

Image
Foto: Pexels

Pisma su već pomalo arhaičan oblik komunikacije u današnje doba. Međutim, nađu se oni koji žele znati kako napisati pismo prijatelju. Saznajte u vodiču

18.11.2018. u 17:17/ Život i stil

Mnogi uopće ne razmišljaju kako napisati pismo prijatelju jer živimo u svijetu društvenih mreža, instant poruka i e-maila. Više jednostavno nema potrebe pisati rukom na papiru poruku te čekati i do nekoliko dana da je druga osoba dobije. 

Međutim, pisma ostaju zauvijek i doista su neprocjenjiv dodatak jednom odnosu. Saznajte kako napisati pismo prijatelju.

Forma

U pisanju pisma bitno je zapamtiti osnovne stvari koje moramo dodati. Na kovertu se piše vaša adresa, ime primaoca i njegova adresa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponekad se dodaje predmet pisanja pisma koji se označava sa "Re:". 

Sadržaj

Upravo se čita

Image
IZNENAĐUJUĆA REAKCIJA

Poznati hrvatski olimpijac stao u obranu MMA borca s Platka: 'Branio se, nije prvi napao'

Pismo započnite odgovarajućim pozdravom. Budući da pišete prijatelju, ne morate se previše naprezati i biti preslužbeni. Najbolje je dodati opušteni pozdrav poput "Draga XY" ili nešto slično. Starijim osobama s kojima niste toliko bliski napišite "Draga gospođo XY."

Slijedi uvod u kojem možete neformalno pitati prijatelja kako je, što ima novoga s obitelji i takve stvari. U ozbiljnijim pismima ovaj dio se sasvim preskače odnosno zamijenjuje ga razlog zašto vi pišete pismo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostatku pisma jednostavno pišite što god želite i nemojte se previše bojati sintakse i pravilnog obraćanja. Prepričajte što želite i naglasite da vas zanima i njegova strana. Jedini je savjet da ostanete vjerni jednoj temi odnosno da ne skačete prebrzo s teme na temu jer bi se čitatelj mogao pogubiti.

Na kraju naglasite kako se veselite odgovoru i zaključite pismo srdačnim pozdravom poput "S ljubavlju" i vašim potpisom. 

Nadamo se da ste uz ovaj vodič saznali kako napisati pismo prijatelju, a uz malo prilagodbe možete ga iskoristiti i za poslovnu komunikaciju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pravopis

Pravilno pisanje imena ulica i trgova

Više s weba