vrijeme je za sjaj

Za sve kojima treba malo motivacije: Ovo je 6 profesionalnih i korisnih savjeta za uspješno proljetno čišćenje

Image
Foto: www.profimedia.hr

Proljetno čišćenje je tradicija koja nam omogućuje da osvježimo svoje domove i počnemo s užurbanim pripremama za novu fazu u godini. Kliknite na SLJEDEĆA i uživajte u čišćenju.

27.3.2021. u 16:30/ Život i stil

Čistite sobu po sobu

Ovakav način čišćenja, soba po soba, je dobar za pravo dubinsko čišćenje vašeg doma, posebno u proljeće. Tako ćete puno lakše primjetiti koji dio vašeg doma treba dodatno čišćenje. Slobodno preskočite stvari koje su nedavno očišćene i fokusirajte se na dijelove koji su bili zanemareni tijekom zime.

Što se ne smije čistiti octom?

(Foto: Thinkstockphotos.com)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/ciscenje-kucanski-poslovi-0ef64247ecf837dc6473edb37572795a_view_article_new.jpg?v=25

Organizirajte i očistite nered

Jedan od najvećih dijelova proljetnog čišćenja je uklanjanje nereda koji vam nije potreban. Sada je dobro vrijeme da se riješite stvari koje vam smetaju i ne odgovaraju vašem životnom stilu. Prvo provjerite što sve imate, zatim stavite u tri kategorije: smeće, doniranje i ostaviti. Ovo je vrlo produktivan dio godine za takav način čišćenja. Naravno, ovaj dio uključuje i čišćenje garaže, podruma, tavana i slično.

7 životnih lekcija koje možete naučiti uz čarolije pospremanja Marie Kondo

via GIPHY

Uključite obitelj

Ako trebate pomoć u vašem pothvatu, uključite svoju obitelj. Svatko može dati svoj doprinos. Ovo je zapravo dobar način da se povežete s drugim ukućanima, ali i da svi budete zadovoljni s dobro odrađenim poslom. Svatko će biti zadužen za svoj dio stvari koje stvaraju nered, ali i zadovljan kad taj nered nestane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9 stvari u kuhinji koje možete savršeno očistiti običnom sodom bikarbonom

(Foto: Pexels)

Uradite sezonske poslove

Postoje neki posebni zadaci koje je potrebno napraviti sezonski. Ignoriramo ih veći dio godine, ali sada je vrijeme da to učinimo. Popravci, ličenje stana, pranje tepiha, ali i poslovi oko kuće također su dio proljetnog čišćenja.

Obične stvari u vašem domu zbog kojih se možete osjećati tjeskobno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
PRAVA PREDSTAVA

RTL Danas donosi snimku o kojoj bruji cijeli Sabor. Pogledajte kako saborska straža izvodi Grmoju!

via GIPHY

Smanjite broj proizvoda za čišćenje

Naše trgovine opskrbljene su s komercijalnim proizvodima koji će vam pomoći u čišćenju, a raznolikost može biti zapanjujuća. Deseci proizvoda za čišćenje vjerojatno znači da imate spremljeno puno proizvoda već u svojim ormarima. Prvo provjerite što imate, od deterdženata do krpa za čišćenje, a tek onda odlučite što ćete kupiti. Postoje i prirodna sredstva koja će vem uštedjeti novac, ali i biti zdraviji za cijelu obitelj.

Jednostavni savjeti kako zadržati toksine izvan vaših domova

(Foto: Thinkstock.com)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/ciscenje-pecnice-14df62dde103f41d270954807be740ee_view_article_new.jpg?v=21

Nove navike

Dobro, temeljito proljetno čišćenje koje uključuje cijelu kuću je sjajno vrijeme za uspostavljanje novih navika. Svako sljedeće čišćenje bit će lakše. Uvođenje brzog spremanja svakih nekoliko dana koje traje 15 minuta je odlična ideja.

Anksiozni ste? Možda se okidači anksioznosti nalaze u vašem domu

via GIPHY

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kad se zasvrbi, počeši se!

Ljubav u doba interneta: TOP 10 stranica koje Hrvati koriste kad osjete potrebu za 'razmnožavanjem'

Više s weba