Privatni najam na aparatima

Amerikanac se napio i završio u bolnici u Splitu: Fasciniran je koliko ga je malo koštalo prespavati usred sezone

Image
Foto: Reddit/imgur

Jučer je na hrvatskom podredditu jedan Amerikanac napravio objavu gdje je komentirao kako se večer prije bolesno napio te završio u bolnici. Večer u bolničkom apartmanu ga je došla samo 240 kuna.

1.7.2019. u 10:33/ Buzzara.hr

Objava je ubrzo eksplodirala komentarima; kako stranima, tako i domaćima. Amerikanci koji su komentirali su bili oduševljeni činjenicom da ga je kod nas večer u bolnici s uključenim sokom iz infuzije koštao samo 36 dolara. Kako kažu, kod njih bi vas za te novce gađali najjeftinijim aspirinima dok ne biste izašli iz bolnice.

via GIPHY

Uistinu, ispada da je turistima jeftinije namazati jetru rakijom do te mjere da ne znaš za sebe i otići u hitnu pomoć. Za samo 240 kuna dobiješ infuziju, a vjerojatno i nekakav bolnički doručak. To je puno jeftinije, nego većina (a možda čak i svi) apartmani koji se mogu naći u dalmatinskoj metropoli. 

Naravno, mnogi su objasnili da je razlog niskoj cijeni to što mi ulažemo ogromne novce iz prihoda u zdrastveni sustav, dok Amerikanci imaju puno veće plaće s kojima sami sebi pokrivaju sva liječenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga se postavlja jako dobro pitanje. S obzirom na to da jedva pokrivamo svoje liječenje (a nekada ga i ne dobijemo) s ogromnim nametima koji nam uzimaju novce iz džepova, zašto prosječni hrvatski građanin plaća krevete mrtvim pijanim strancima koji su, eto, odlučili popiti po' kafane?

via GIPHY

Upravo se čita

Image
'ŠIKLJALO JE'

Potukli se muškarac (55) i dijete (16). Maloljetnik dobio udarac u glavu, pao u lokvu krvi

Više s weba

Pročitajte još

Image
od odlaska po mladu od gulaša u 3 uju...

Tipična hrvatska svadba: TOP 16 rituala bez kojih naši svatovi nemaju smisla

Više s weba