RIBA KAO SAVRŠENA HRANA

Bijela riba i njene prednosti: zašto je dobro konzumirati bijelu ribu

Image
Foto: Pixabay

Bijela riba lagana je hrana, puna zdravih nutritivnih vrijednosti i sastojaka. Za vas smo izdvojili sve prednosti ove ukusne ribe

10.7.2017. u 18:50/ Život i stil

Bijela riba jedna je od najzdravijih namirnica na svijetu koju bismo redovno morali konzumirati. Za vas smo izdvojili sve prednosti i dobrobiti ove vrste ribe.

Riba zauzima važno mjesto u našoj prehrani, posebno zbog zdravih nutrijenata i vrijednosti kojima obiluje. Razlikujemo nekoliko vrsta ribe, a po sadržaju i količini masti dijelimo ih na bijelu i plavu ribu. Danas ćemo reći nešto više o bijeloj ribi, važnoj namirnici koja učinkovito pomaže pri očuvanju vašega zdravlja.

Bijela riba popularna je i na našim prostorima, a najpoznatije vrste bijele ribe su orada, kovač, brancin, oslić i škarpina. Ova vrsta ribe poznata je po pozitivnim učincima na ljudsko zdravlje jer obiluje nutrijentima. Bijela riba bogata je vitaminom B, vitaminom koji je posebno važan za pravilan rad i zdravlje živčanog sustava.

Također ima visok udio omega-3 nezasićenih masnih kiselina koje djeluju na zdravlje krvožilnog sustava, smanjenje kolesterola te pomažu pri skidanju neželjenih kilograma. Od važnih minerala posebno obiluje kalijem, magnezijem i fosforom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijela riba ima blagi okus, vrlo nježnu strukturu i, za razliku od plave ribe, mnogo je laganija za probavu. Bijelu ribu trebali biste konzumirati dva puta ili barem jednom tjedno, a pri kupnji dobro pripazite da riba bude što svježija.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Upravo se čita

Image

Svećenicima zbog povišice, plaće i 1040 eura. Pitali smo vas kad ste je vi primili: 'Uf...'

Više s weba

Pročitajte još

Image
NEOČEKIVANO

Sramotne scene na ulicama Rima: Pojavilo se na tisuće plakata Hitlera u dresu Rome

Više s weba