za one koji žele znati više

Bizarno putovanje organa: Što je prošao i koliko vrijedi penis slavnog Napoleona?

Image
Foto: Wikipedia

Tko bi rekao da i penis ima svoju priču.

13.8.2018. u 11:04/ Vijesti.hr

Godine 1977. investitor je platio 3000 dolara za otkup penisa slavnog vojnog vođe i cara Napoleona Bonaparta. Cijena je bila zasnovana na nekonvencionalnoj "procjeni", pri čemu se svaki centimetar smatrao vrijednim 1000 dolara.

Sve u svemu, to je bilo veliko putovanje jednog penisa po zapadnom svijetu.

"Penis je imao sasvim mitski status", izjavio je Tony Perrottet, autor Napoleonovih privataca: 2500 godina neotvorene povijesti. "Bio je u maloj kožnoj kutiji za prezentaciju, i bio je prženo u zraku. Nije se stavljao u formaldehid, pa je to izgledalo kao goruća odjeća, nešto poput goveđeg mesa. "

Foto: Wikipedia/ Napoleon u 23. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5d/Napoleon_-_2.jpg/800px-Napoleon_-_2.jpg

Prema Perrottetu, Napoleonov liječnik je uzeo penis tijekom Napoleonove obdukcije, nakon što je Napoleon umro na otoku Sv. Helena 1821. godine. Vojni gigant je tamo prognan i vjerojatno je umro od raka želuca.

Perrottet tvrdi da je francuska vlada odbila priliku da kupi penis, koji je postao javna relikvija za narednih 50 godina. Godine 1927. ga je čak u New Yorku predstavio američki trgovac.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Konačno, 1977., urolist i profesor Lattimer odlučio je okončati ugled Napoleonovog raskomadanog penisa kupnjom za 3.000 dolara. Ne želeći više privući pažnju na penis, Lattimer ga je zadržao pod krevetom i odbio je pokazati svima koji su ga tražili.

Od tada, kruže glasine da je naknadna ponuda za kupnju penisa iznosila 100.000 dolara. Ako je ponuda bila stvarna, to bi bio ukupni povrat ulaganja od oko 3.200 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
novo rudarsko središte

Zlatna groznica u susjedstvu: Pronađene rekordne količine zlata i srebra

Više s weba