Hrvatske želje-znice

Čovjek zakasnio na razgovor za posao u HŽ-u, dobio ga

Image
Foto: Buzzara.hr

Stjepan (45) je nedavno pozvan u Split na razgovor za posao u Hrvatskim željeznicama. Do sada je radio u obiteljskoj vinariji, no nedavno je naišao na HŽ-ov oglas u kojem traže željezničara u Splitu. Završio je školu za strojovođe i odlučio se okušati u svojoj struci za promjenu.

5.12.2018. u 15:09/ Buzzara.hr

'Problemi su nastali već pri početku' - kazao nam je Stjepan, zatvarajući prozor u svojoj kući zbog propuha - 'kada sam krenuo prema Splitu na razgovor za posao u svom autu, na cestu mi je izletio jedan Čeh.' Nakon što smo ga upitali zašto bi mu Čeh iskočio na cestu objasnio nam je da su 'suicidalni u ovo doba godine'.

Nastavili smo sa razgovorom ispijajući njegovo domaće bijelo vino iz boce Coca Cole -

'Nakon što sam jedva izbjegao sigurnu smrt izbjegavajući sudar s tim Čehom koji se odlučio ići popeti na Kozjak u japankama, nastavio sam prema Splitu.' 

Nakon toga, Stjepanov put u Split se nastavio bez nekih većih problema. Uspio je doći pred vrata Splita, no na ulazu u Split ga je očekivao prizor na koji je već navikao, ali na koji nije računao - gužva u prometu. Stjepan je zapeo i morao čekati u redu satima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužva je navodno bila toliko velika da su neki od putnika u jednom trenutku dočekali otplatu zadnje rate kredita. Nakon što su mu prsti požutili od čekanja i nakon što je Sunce palo s neba, gužva se raspustila i Stjepan je nervozno krenuo prema stožeru HŽ-a u Splitu. 

Image

hž cargo

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image

hž cargo

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

(PIXSELL)

Upravo se čita

Image
OVO JE SVE

Ovo je najlegendarniji video 'trenera svih trenera': 'Gaziš ko slon, a ne ko srna ko što ja oću'

'Nisam očekivao da će me uopće primiti' - kazao nam je Stjepan oblačeći svoje pape - 'no morao sam barem probati ih uvjeriti da ne kasnim zbog svoje greške, nego zbog gužve u prometu.' Stjepan je ušao u HŽ-ov stožer cik pred zatvaranje. Ušao je unutra i pitao jednog od radnika gdje se nalazi ured u kojem mu je bio zakazan razgovor.

Nakon što je konačno uspio doći do ureda dočekao ga je nesvakidašnji prizor - 'Ušao sam unutra i vidio šefove kako spavaju u svojim stolicama. Malo sam se glasnije nakašljao i oni su se probudili. Kada su shvatili tko sam krenuli su spontano pljeskati, ustali su se iz svojih stolica i jednoglasno rekli da sam primljen i da su zadivljeni mojim trudom i snalažljivošću.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepana smo ostavili u njegovom novom stanu i zaželjeli smo mu sve najbolje na njegovom novom poslu. Nedugo zatim smo čuli od naših čitatelja koji ga poznaju da je došao do mjesta šefa jer nije došao na svoj posao tri dana za redom. 

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Više s weba

Pročitajte još

Image
Upečatljiva arhitektura

Katar nije samo poznat po Svjetskom prvenstvu. On je i prijestolnica bogate kulture. Pogledajte njegove nevjerojatne muzeje

Više s weba