bezuspješna potraga za radnicima

'Dragi naši, nema vas tko uslužiti': slastičarnica u Puli ovom porukom ukazuje na ozbiljan problem u našem turizmu

Image
Foto: Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL

U Puli i okolici u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuhara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala

28.5.2018. u 13:21/ Vijesti.hr

"Dragi naši, kako još nismo uspjeli pronaći konobarice ili konobare privremeno vas ne možemo uslužiti za stolom pa vas ljubazno molimo da odete do prodajnog pulta i obratite se prodavačicama", poruka je to za goste na jednoj popularnoj pulskoj slastičarnici u kojoj nakon zimske stanke još uvijek traje bezuspješna potraga za radnicima neophodnim da bi se organiziralo poslovanje i zakoračilo u novu ljetnu sezonu, javlja Glas Istre.

Problem nedostatka radne snage u ugostiteljstvu, trgovini i ostalim uslužnim djelatnostima, koji se nazirao još lanjske sezone, uoči špice sezone razbuktao se i ozbiljno pogodio značajan dio sektora u najvećem istarskom gradu.

U Puli i okolici u ovom trenutku na sve strane nedostaje kuhara, konobara i pratećeg ugostiteljskog personala, a problem, u najvećem broju slučajeva, više ne predstavljaju čak ni visina plaće ili pregovori o uvjetima rada, već to što se na natječaje ili oglašena slobodna radna mjesta često ne javlja nitko zainteresiran za te poslove. Za razliku od situacije od prije nekoliko godina kad se informacija o nekom slobodnom radnom mjestu i mogućnosti za posao dobivala često i preko veze, danas za tim više nema potrebe. Informacije o poslovima u sezoni ili, sve češće, i za stalno, šire se na sve strane, ali je zainteresiranih više nema, piše Glas Istre.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Užasno glupi vicevi od kojih ćete dobiti upalu smjehuljka, ali samo ako imate specifičan smisao za humor

Više s weba