osobno je političko

Drugačiji Instagram profil na kojem nećete naći fotke hrane, ali ćete mnogo naučiti!

Image
Foto: Instagram: Feminist Thought Bubble

Molly Williams se nada kako će Instagram profilom fokus javnosti usmjeriti na probleme i prepreke s kojima se žene svakodnevno susreću

20.7.2015. u 9:07/ Svjetlana Knežević

Iako najčešće služi kao društvena mreža na kojoj objavljujemo fotke hrane, odjevnih kombinacija i provoda, Instagram je poslužio 20-godišnjoj studentici Molly Williams kako bi upozorila na seksizam i proširila vrlo važne poruke.

Naime, ona je otvorila Instagram profil nazvan Feminist Thought Bubble na kojem objavljuje ilustracije poznatih feministkinja, ali i izmišljenih osoba, koje progovaraju o bitnosti feminističke borbe i problemima s kojima se žene svakodnevno susreću.

"Otvorila sam ovaj profil iz hira jer sam bila frustrirana i mikro i makro agresijom koju sam proživjela i kojoj svjedočim kao žena. Shvatila sam kako umjetnost može biti zanimljiv način za povezati se s drugim ženama koje imaju ista razmišljanja i proživljavaju slične situacije", pojasnila je i dodala kako je sve započelo 'crtkanjem' nekih mizoginih situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams se nada kako će Instagram profilom fokus javnosti usmjeriti na probleme i prepreke s kojima se žene svakodnevno susreću, poput borbe za jednaku plaću za rad jednake vrijednosti, reproduktivna prava, rodni identitet, pristanak, itd.

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

"Crteži možda jesu politički, ali su istovremeno i umjetnost i nešto moje osobno", naglasila je za Huffington Post i ukazala na staru feminističku parolu 'osobno je političko'. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
panika u australiji

Iz kamiona ispala radioaktivna kapsulica. Manja je od novčića, ali joj se ne smije približiti...

Više s weba