Ludo ljeto

Festivalska sezona je počela. Saznajte kako pobijediti iscrpljenost, izbjeći bankrot, ali i održati probavu

Image
Foto: Pixabay

Festivali osiguravaju nezaboravnu avanturu, ali i nezaboravni umor i iscprljenost

4.7.2018. u 15:00/ Život i stil

Festivalska je sezona počela, a većina nas je već spakirana i spremna na novu, nezaboravnu sezonu partijanja. Međutim, sjećate li se svog posljednjeg posjeta višednevnom festivalu? Bolje rečeno, sjećate li se kako ste se osjećali po danu? 

Festivali nas mogu iscijediti i to psihički, fizički, ali i financijski. Pripremite se i 'naoružajte' kako vam mamurluk, glavobolja, umor, problemi s probavom ili pak novac ne bi bio problem. 

Evo kako preživjeti:

1. Slijedite svoju rutinu i spriječite šok tijela

Energetska piću nisu dovoljna da vas drže na nogama cijelu noć jer nisu bogata pravim nutrijentima i ne sadrže vlakna i proteine. Prava će vam hrana olakšati zabavu, a mamurluk neće biti toliko intenzivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušajte jesi jela što bogatija s povrćem, a zaobiđite premasne umake. Jedite svaka tri do četiri sata i pratite tu rutinu kako bi tijelo stalno imalo izvore energije. 

Image
Foto: Pixabay
Image
Pixabay

(FOTO: Pixabay)

Upravo se čita

Image
NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Tomašević: 'Uspjeli smo dogovoriti sa sindikatima, doći će do poskupljenja'

2. Tekućina, tekućina i još malo tekućine

Ne možemo dovoljno naglasiti važnsot dovoljnog unosa tekućine u organizam na iscrpljujućim događanjima poput višednevnih festivala.

Koristan je i trik da za svako alkoholno piće popijete veliku čašu vode. Popularna kokosova voda idealna je za obnovu elektrolita i osvježenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Sačuvajte svoju probavu

Festivali, ali i putovanja općenito mogu napraviti pravi kaos u vašoj probavi. Zatvori, proljevi i grčevi uobičajeni su saveznici festivala i teške festivalske hrane i alkoholnih pića.

Ovisno o festivali na koji idete i tome gdje odsjedate, pokušajte kod kuće zapakirati zdrave snackove koji će balansirati probavu. Jednostavne su ideje brusnice, suhe šljive, energetske zobene pločice ili orašasti plodovi. 

4. Zaštitite se od toplinskog udara

Muzika, dobra hrana i sunce svakome se čini kao sanjarska kombinacija, ali cijeli dan na otvorenom može biti rizik za vaše zdravlje zbog prijetnje od toplinskog udara. 

Kako bi se zaštitili od ovog po život opasnog stanja, koristite kreme sa SPF-om, konzumirajte tekućinu i uvijek nosite šešir ili bilo kakvo pokrivalo za glavu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povraćanje, proljev, mučnina, vrtoglavica i zbunjenost znakovi su toplinskog udara pa ih povremeno provjerite kod svojih prijatelje i samih sebe. 

(FOTO: Pixabay)

5. Ne, ne morate bankrotirati

Festivali mogu posebice iscrpiti vaš novačnik, ali postoje skriveni načini kako uštedjeti. Za početak- nemojte se sjetiti da vam se baš ide na festival dva dana prije. Early bird ulaznice najčešće se nude po puno povoljnijoj cijeni. 

No, štednja počinje biti pravi problem na samom festivalu: malo bi jeli pa bi pili, opet malo jeli, a iznenada su vam neodoljive majice i narukvice po visokim cijenama na štandovima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavite si okvirni dnevni budžet i pokušajte se držat ga. Uštedite na hrani, odjeći i alkoholnim pićima, a suvenire zaobiđite. Daleko najjednostavniji način za uštedu jest da volontirate na festivalu na koji želite ići pa provjerite mogućnosti i na vrijeme se prijavite. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Biografija

Biografija: Krunoslav Katičić

Više s weba