virtualni prozori

Grade se avioni bez prozora? Bez brige, klaustrofobiji u takvom avionu neće biti mjesta

Image
Foto: Twitter

Nove kabine Emirata, koje tvrtka naziva "promjena igre" prvorazredni su privatni apartmani, zajedno s kliznim vratima od poda do stropa i visokom tehnologijom.

11.6.2018. u 10:12/ Vijesti.hr


To bi moglo zvučati kao klaustrofobična noćna mora, ali novi dizajn zračnog prijevoznika 'Dubai Emirates' planira ukloniti prozore iz zrakoplova.Umjesto stvarnih pogleda na oblake i nebo, putnici će proučavati "virtualne prozore" uživajući u projiciranim pogledima na svijet koji prolaze.

Nove kabine Emirata, koje tvrtka naziva "promjena igre" prvorazredni su privatni apartmani, zajedno s kliznim vratima od poda do stropa i visokom tehnologijom, prenosi CNN

"Prozori" koriste tehnologiju realnog vremenskog optičkog vlakna kako bi pružila virtualne poglede na vanjski svijet.
(Foto: CNN)

https://dynaimage.cdn.cnn.com/cnn/q_auto,w_900,c_fill,g_auto,h_506,ar_16:9/http%3A%2F%2Fcdn.cnn.com%2Fcnnnext%2Fdam%2Fassets%2F180214213752-kyoto-airship---daytime---landscape.jpg


Glavni analitičar na StrategicAero Researcha ukazuje na praktične probleme koje postavlja zrakoplov bez prozora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zrakoplovi bez prozora bili bi sjajni u idealnom svijetu s tehničkog stajališta - međutim, u stvarnosti to se neće dogoditi iz više razloga. Za početak, u slučaju nužde, kabinska posada često treba paziti na referentne točke za usklađivanje evakuacija. Imajući vizualnu i prostornu svijest je od vitalnog značaja, a bez prozora, ona ne postoji."

Biste li se, ipak, mogli zamisliti u ovakvom avionu?

Upravo se čita

Image
IZ DRUGOG KUTA

Ekskluzivno! Ovo je dosad neviđena snimka brutalne tučnjave na Platku!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Procedura žurne putovnice

Kako izvaditi putovnicu po žurnom postupku

Više s weba