U američkom MISSOURIJU

Hodočasnici pohrlili: Časna Wilhelmina umrla prije 4 godine. Njeno ekshumirano tijelo ne pokazuje znakove raspadanja

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Iako stručnjaci kažu kako nije nužno neuobičajeno da tijela ostanu dobor očuvana u prvih nekoliko godina nakon smrti, neraspadnuto je tijelo poznate časne sestre koja je umrla 2019 proglašeno čudom

29.5.2023. u 11:47/ Danas.hr

Putnici se okupljaju u ruralnoj zajednici Missourija kako bi vidjeli tijelo časne sestre, koje ne pokazuje znakove raspadanja četiri godine nakon smrti.

Tijelo sestre Wilhelmine Lancaster, koja je umrla u dobi od 95 godina 2019., ekshumirano je "otprilike četiri godine kasnije" kako bi se moglo premjestiti na posljednje počivalište unutar samostanske kapele, izvijestila je Katolička novinska agencija.

Kada su iskopali njezin lijes, tijelo časne sestre uopće nije bilo raspadnuto. A kako navod, njezini posmrtni ostaci nisu bili balzamirani te se tijelo nalazilo u drvenom lijesu.

Otkriće je privuklo pozornost nekih članova crkve i potaknulo istragu. Biskupija Kansas City-St. Joseph o svemu se oglasila u priopćenju.

Image
vjeruju da će se popraviti

Nasilni svećenik koji je tukao časnu nagrađen novom župom, a njegovu žrtvu poslali u samostan van Hrvatske

Image
vjeruju da će se popraviti

Nasilni svećenik koji je tukao časnu nagrađen novom župom, a njegovu žrtvu poslali u samostan van Hrvatske

"Stanje posmrtnih ostataka sestre Wilhelmine Lancaster razumljivo je izazvalo širok interes i pokrenulo važna pitanja", rekla je biskupija. "U isto vrijeme, važno je zaštititi integritet posmrtnih ostataka sestre Wilhelmine kako bi se omogućila temeljita istraga", poručili su iz biskupije sv. Josipa u Kanzasu.

Katolička novinska agencija izvještava da je više od 100 neraspadljivih tijela proglašeno svetima - njihova tijela prkose procesu raspadanja. U katolicizmu neraspadljivi sveci svjedoče istinu o uskrsnuću i životu koji dolazi.

Stručnjaci kažu da nije nužno neuobičajeno da tijela ostanu dobro očuvana, posebno u prvih nekoliko godina nakon smrti.

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
Amparo, Fatima, Gilda i ostalih 18

Largate, maldita sea! TOP 20 najjačih izjava negativki iz meksičkih sapunica koje smo obožavali mrziti

Više s weba