startup iz domovine

Ideja mu je sinula 'v trsju, dok je bil sav oznojen i žejen': Gemišt u šumećoj tableti novi je patent iz Zagorja

Image
Foto: Twitter

'Bil je vrući, ljetni dan. Ja sem delal v trsju, bil sem sav oznojen i žejen. I pri kleti sam na eks popil jako mrzli gemišt z friškom mineralnom i odmah su mi na oči poteknule suze...'

24.5.2019. u 11:00/ Buzzara.hr

Poznati zagorski profesor kemije Alfredo Nobelec iz Vinipotoka kod Lobora nakon što je doživio nekoliko velikih uspjeha u domovini, izumivši prvo bezalkoholni lijek protiv mamurluka, a potom i sredstvo za intenzivno skidanje 'bierse' (kristalizirane vinske kiseline) s unutrašnjosti drvenih bačvi, postao je međunarodno poznat, nakon što je izumio i kapi za oči koje se uzimaju rektalno u obliku čepića.

Kapi za oči

Kako je za Zagorski list ispričao sam Nobelec, kapi za oči poprilično se dobro prodaju u nekoliko zemalja.

- Kapi za oči u obliku čepića koje se uzimaju rektalno, a koje sam izumil pre dve lete, postale se hit jer su sto posto prirodne. Nikakve nuspojave nemaju, a oči se nakon uzimanja čepića same navlaže prirodnim suzama - pojasnio nam je kreativni kemičar te dodao da je ubrzo nakon toga došao na ideju da pokuša napraviti jednu šumeću tabletu koja bi se nakon otapanja u vodi primjenjivala oralno, a imali isti efekt kao i čepić odnosno od koje bi se ljudima također zasuzile oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenje kod kleti

Upravo se čita

Image
trener svih trenera

UŽIVO Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro. Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera

Kako je prepričao za Zagorski list, ta se ideja sasvim slučajno razvila u projekt izrade gemišta u šumećoj tableti.

- Bil je vrući, ljetni dan. Ja sem delal v trsju, bil sem sav oznojen i žejen. I pri kleti sam na eks popil jako mrzli gemišt z friškom mineralnom i odmah su mi na oči poteknule suze. Tak sem došel na ideju da je upravo gemišt u šumećoj tableti rešenje koje sem iskal. I odmah sem se dal na posel - prepričao je Nobelec kako je uopće došlo do ideje koja ga je sad, nakon što je ostvarena i patentirana, promovirala u jednog od najtraženijih osoba među farmaceutima koji svi žele otkupiti prava da proizvode gemišt u šumećoj tableti, a za sada ga proizvodi sam Nobelec u svojoj garaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnji razvoj

Ono što je posebno zanimljivo, kaže Nobelec, je činjenica da tu nije kraj jer postoje mnoge mogućnosti za širenje i daljnji razvoj ovog zanimljivog proizvoda.

- Za sad sem napravil tabletu za gemišt s okusom graševine i kad ju otopite u dva deci vode, onda je to pol - pol. Ak hoćete jači gemišt, smanjite količinu vode, a ak hoćete 'sportskoga' natočite tri deci vode. Uskoro bum na tržište pustil i tablete s okusom rajnskog rizlinga i starohrvatske beline - najavio je poduzetni zagorski kemičar.

(Posuđeno iz: "Zagorski list", broj 728/2018.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Više s weba

Pročitajte još

Image
savjet zlata vrijedan

Ako želite imati više novca, prestanite raditi ovih 9 stvari

Više s weba