Milane moj

Ideja mu sinula na 'ladnom betonu: Kujundžić odlučio povećati poreze na 100% na sve što smatra nezdravim

Image
Foto: Buzzara.hr

Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, je donio ovu odluku epskih proporcija jučer na privatnom sastanku s drugim članovima Vlade na kojem su pričali o potencijalu korištenja progresivnih poreza da bi ljude odvratili od nezdravih navika.

20.12.2018. u 11:02/ Buzzara.hr

'Shvatili smo da je to jedini način da ljude natjeramo da zdravo žive. Uskoro ćemo predložiti zakon gdje se na svaku nezdravu stvar ili naviku postavljati 100% poreza.' - izjavio je Milan Kujundžić eksirajući rakiju.

'Takve stvari bi bile alkohol, cigarete, vožnja auta, nošenje uskih hlača, život u gradu punom smoga, cuganje u parkiću, sjedenje na hladnom betonu, upisivanje fakulteta i život u Hrvatskoj.' - rekao je pušeći svoju petu cigaretu tijekom razgovora - 'Tijekom svojih istraživanja shvatili smo da je apsolutno svaka stvar nezdrava u određenim količinama, tako da će ovo zapravo biti porez na apsolutno sve.'

Nacrt zakona možemo očekivati već tijekom sljedećeg tjedna, jer je ministar zauzet 'dernekom kod kuma', a u slučaju da prođe cijene svih proizvoda će se poduplati, pa tako i lijekova jer duži život vodi do nezdravih navika i na kraju - smrti.

'Našli smo direktnu poveznicu između raka i disanja, shvatili smo da ljudi koji ne dišu nikada ne dobivaju rak i tu nam je sinula ideja.' - dovršio je ministar, sjedeći na hladnom betonu.

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Hrvati u inostranstvu

Lijepa naša dijaspora: TOP 10 poznatih osoba za koje možda niste znali da su hrvatskog podrijetla

Više s weba