i završila u bolnici...

'Imam ja jednog poskoka koji bi se mazio': Ekipa vrišti na vijest o turistkinji koja je na Biokovu pokušala pomaziti otrovnu zmiju

Image
Foto: Buzzara/PIXSELL

Dok je tijekom odmora u Hrvatskoj s partnerom šetala Biokovom, mlada Nizozemka naišla je na poskoka i odlučila da bi ga bilo dobro pomaziti

24.10.2018. u 15:07/ Buzzara.hr

Turisti se u Lijepoj Našoj svojim bizarnim potezima često dovedu u probleme, no potez ove Nizozemke lako bi mogao ući u konkurenciju za najgluplji. 

Dok je tijekom odmora u Hrvatskoj s partnerom šetala Biokovom, mlada Nizozemka naišla je na poskoka i odlučila da bi ga bilo dobro pomaziti. To je pokušala, ali poskok nije dijelio njeno oduševljenje i ugrizao ju je za srednji prst desne ruke, piše Slobodna Dalmacija

Budući da su brzo uvidjeli da ugriz nije bezopasan, odmah su pozvali pomoć pa je po njih došlo vozilo hitne pomoći iz Makarske. 

"Suprug ili dečko te mlade žene bio je priseban i njihovim je automobilom krenuo prema podnožju Biokova. Naši su ih djelatnici zatekli negdje na pola puta i naš je liječnik odmah detektirao o kakvom se ugrizu radi. Pri tome je mjesto ugriza odmah označio penkalom kako bi što lakše mogao pratiti daljnje širenje otrova", rekao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Mate Kasalo iz makarske hitne pomoći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijenticu su nakon toga hitno prevezli u Kliniku za infektologiju, a već tijekom vožnje cijela podlaktica joj je otekla te je odmah po dolasku u kliniku dobila antipirin serum koji se obavezno daje pri takvim ugrizima poskoka. 

Doktor Kasalo istaknuo je kako je bolje da pacijent taj serum dobije u bolnici nego u vozilu hitne pomoći zbog mogućih reakcija i nuspojava. 

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

"U ovom slučaju ne možemo govoriti o slučajnom ugrizu zmije, već je zmija bila provocirana, odnosno osoba je sa zmijom htjela ostvariti svojevrsni kontakt. Radilo se o mladom poskoku", objasnio je on. 

Cijelu situaciju čini još bizarnijom činjenica da je djevojka nakon toga pokušala sama sebi isisati otrov iz rane i tako još više pogoršala stanje, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je išla sama sebi isisati taj otrov koji je pustila zmija. I tako je sama sebi usisala otrov u tijelo. Dakle, otrov je u tijelo mogao ući na dva načina. Prvi je krvotokom, prilikom ugriza, a drugi je kroz probavni trakt, usisavanjem otrova. To se ni u kom slučaju ne smije činiti jer ako takva osoba, koju ugrize poskok, ima kvaran zub, još se stvar može dramatičnije pogoršati jer se taj otrov može brže apsorbirati u tijelo", rekao je Kasalo. 

Ipak, cijela je priča sretno završila jer je djevojka nakon nekoliko dana boravka na infektologiji, puštena na kućnu njegu. 

Bitno je napomenuti da je poskok najotrovnija zmija u Europi i da mu se nikako ne biste trebali približavati, a kamoli pokušavati ga dirati, što je nesretna Nizozemka naučila na svojoj koži. 

Samo neki komentari od korisnika društvenih mreža su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 'Prirodna selekcija'
  • 'Žena voli maziti pitone, pa što? Moj je pitoM'.
  • 'Imam ja jednog poskoka koji bi se mazio' 
  • 'Nizozemku ugrizao poskok za srednji prst desne ruke, više neće pokazivat SREDNJAKA nikome'
  • 'Jel infektolog pozvao psihijatra na konzilijarni?'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Tko je žabar, a tko šljivar?

Pogrdni nazivi u Hrvatskoj: Znate li tko su Vlaji, boduli, krkani, balije, žabari i dotepenci?

Više s weba