točka na i

'Iskopali' Hitlerovu lubanju i zube kako bi stali na kraj teorijama zavjere o njegovoj smrti

22.5.2018. u 15:09/ Vijesti.hr

Što se dogodilo s Hitlerovim tijelom? Evo što sve nude teorije zavjere i koje činjenice potvrđuju da je preminuo 1945.

Istraživači su dobili dopuštenje da ispitaju ostatke Adolfa Hitlera u konačnom nastojanju da dokažu teoretičarima zavjere da je doista mrtav. Ruska vlada dopustila je dvojici francuskih istraživača da analiziraju dva tijela - fragmente lubanje i zube. 

Istraživanje nije bilo jednostavno. Tijekom proteklih 73 godine, Hitlerovo navodno truplo je zapaljeno, potajno pokopano, iskopano od strane Sovjeta, skriven od strane KGB-a i konačno uništen. Usporedili su fragmente sa zapisima obdukcije u vrijeme rata - podupirali su se. Zubi i lubanja definitivno su bili Hitlerovi.

Izvješće je napravilo svoj put u Europski dnevnik interne medicine, a koautor Phillippe Charlier izjavio je za AFP: "Nema sumnje. Naše istraživanje dokazuje da je Hitler umro 1945. godine. Nije pobjegao u Argentinu u podmornici", nastavio je Charlier, "nije u skrivenoj bazi na Antarktici ni na tamnoj strani Mjeseca."

U slučaju da je ovo istraživanje zaista stalo na kraj teorijama zavjere, odlučili smo vam  predstaviti te teorije i njihove pretpostavke gdje se Hitler cijelo ovo vrijeme nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Umro je u bitki poput heroja

U deset sati ujutro, dan nakon Hitlerova samoubojstva, njemački admiral obaviestio je zemlju putem radija kako je Hitler nekoliko sati ranije preminuo boreći se na čelu svojih vojnika. O toj tužnoj fantaziji pripovijeda se u knjizi "Smrt Hitlera", čiji su autori istaknuli kako u tu zavjeru vjeruje veliki dio svijeta. Liječnik je čak u iskazu svjedočio da je pokušao spasiti ranjenog vođu: "Frakcija je probila uniformu, prošla kroz prsa i ušla u pluća s obje strane", rekao je pred sudom. "Nije bilo korisno ništa učiniti." Neizbježno, pojam Hitlera kao ratnog heroja pokazao se kao zamišljena prijevara.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Image
Foto: Wikipedia
Image
Wikipedia

Foto: Wikipedia

2. Hitler je živ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što su Charlier i njegovi suautori napisali u njihovim radovima prošli tjedan, Hitler je svojom voljom zahtijevao da sovjetskim snagama, koje će provaliti u Berlin, ne bude dozvoljeno upropastiti njegov leš. Prema tome, njegovi su poručnici benzinom zapalili njegovo tijelo i zakopali ga. Sovjeti su, unatoč tome, pronašli tijelo, obavili obdukciju i pretpostavili da je počinio samoubojstvo na kukavički način.


Umjesto da su dali svijetu da ispitaju dokaze, zadržali su Hitlerovo tijelo i skrivali ga godinama sve dok sedamdesetih KGB nije napokon dozvolio uništenje - ostavljeni su bili lubanja i vilična kost. 


Kao što je opisano u knjizi "Hitlerova smrt", Rusi su pronašli političku korist u tome da cijeli svijet debatira o Hitlerovoj sudbini. Strategija je uspjela. Novine su se brzo napunile pričama o nacističkom vođi, koji je navodno još živ: Hitler se predstavlja kao kockar u Francuskoj; Hitler radi kao pastir u Alpama;Hitler je živio kao pustinjak u pećini itd.

3. Htlerov veliki bijeg podmornicom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada tri dana prije navodnog samoubojstva, Hitler je naredio da se dva leša obuku poput njega i njegove supruge. Čekao je do ponoći, potom izašao iz svog bunkera preko tajnog tunela i šuljao se kroz bombardirani Berlin do aviona na napuštenom prolazu. Prvo je letio u Dansku, potom u Španjolsku, a zatim se zaputio u podmornicu i pobjegao u Južnu Ameriku gdje je živio svoje do smrti. 

4. Tropske avanture "Adolfa Schüttelmayora" i prijatelja

Hitlerova priča o bijegu u Južnu Ameriku dovoljno se dodiruje sa stvarnošću da bi bila vjerojatna. Nacistički U-brod zaista je nestao nakon Drugog Svjetskog rata. Također, mnogi visoko pozicionirani nacisti pobjegli su u Južnu Ameriku, godinama izbjegavajući uhićenje. Prošle godine, otkrivene su informacije u dokumentima koje je objavila CIA, a tvrde da je Hitler bio među njima. 

https://www.washingtonpost.com/resizer/Q2HhkI8Dc8llICWkszZRR6sqryM=/480x0/arc-anglerfish-washpost-prod-washpost.s3.amazonaws.com/public/OCCNEBS5QM2KJKUY4HKMXH4RPI.jpg

Prema izvoru, obrijani čovjek s lijeve strane bio je bivši njemački SS vojnik, a čovjek s desne strane trebao je biti Hitler. Očito je promijenio svoje ime u Adolf Schüttelmayor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitlerova navodna nazočnost u Kolumbiji bila je otvorena tajna u nekim krugovima, tvrdila je naknadna istraga CIA-e. Bivši časnik SS-a izjavio je za izvor agencije kako je u gradu "punom stanovnika bivših njemačkih nacista" Schüttelmayor bio idoliziran od strane onih koji su znali njegov pravi identitet. Nazvali su ga "Der Führer" i poštovali ga starim nacističkim pozdravima.


Čelnik CIA-e nastavio se je baviti slučajem, ali su mu nadređeni na kraju rekli da ogromni napori mogu biti potrošeni na ovom pitanju sa slabim mogućnostima da se utvrdi nešto konkretno. Razni su pisci pomno razradili priče o Hitlerovom navodnom životu u Južnoj Americi. Jedan smonazvani povjesničar tvrdio je da je Hitler naposljetku napustio Argentinu za Paragvaj i živio tamo u bogatom podzemnom bunkeru, koji je 1971. godine pretvoren u hotel nakon njegove smrti.


5. Hitler je pobjegao u tajnu Antarktičku bazu

Uz teoriju da je U-brodom pobjegao u Južnu Amreiku, neke teorije tvrde čak da je U- brod skrenuo prema Antarktici. Hitlerova prisutnost na Antarktici objašnjava tajnovite britanske i američke vojne misije na kontinentu nakon Drugog svjetskog rata - što je kulminiralo nuklearnim napadom na nacističku bazu 1950-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Gleda nas 

Više s weba

Pročitajte još

Image
tko tu koga?

TOP 51 'posuđenih pjesama' s domaće scene i ukradene hrvatske pjesme: Nirvani 'inspiracija' Parni valjak, Maidenima Divlje jagode

Više s weba