'oboje želimo djecu'

'Jednostavno, znate nije ulazilo': Papa razveo par iz Istre zbog prevelikog spolovila supruga

Image
Foto: Thinkstock/AP

Danas su, kažu poznanici, oboje sretni s novim partnerima 'odgovarajućih dimenzija', u braku, imaju i djecu. Zanimljivo, u istoj maloj župi 'crkvena rastava' odobrena je još dvama parovima u zadnjih 15-ak godina

12.10.2018. u 12:42/ Buzzara.hr

Mladi par iz neimenovane istarske župe dobio je dopuštenje Svetog oca za razvod braka na koji su se odlučili jer muškarac ima preveliko – spolovilo. Danas su, kažu poznanici, oboje sretni s novim partnerima 'odgovarajućih dimenzija', u braku, imaju i djecu, pišu 24 sata.

Par navodno zbog prevelikog spolovila nije mogao konzumirati brak, pa su se odlučili na takozvani crkveni razvod braka. Riječ je o nekoć vrlo kompliciranom postupku u kojem razvod na kraju odobrava sam Papa.

"Živjeli smo kako doliči pravim katolicima. Uzeli smo se iz ljubavi i poštovanja. Nevinost smo čuvali do prve bračne noći. No umjesto vođenja ljubavi doživjeli smo užas. Ovakav brak nema smisla. Oboje želimo djecu, ali kako kad ga ne možemo konzumirati? Jednostavno, znate, nije ulazilo...".

Postupak je nedavno pojednostavljen zahvaljujući inicijativi pape Franje, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženidba može biti razriješena samo onda kad ženidbeni drugovi nisu “međusobno na ljudski način izvršili bračni čin prikladan za rađanje djece kojim ženidbeni drugovi postaju jedno tijelo”, tumači se u crkvenim dokumentima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABORAVLJENA LJEPOTICA

Tuga Bjelolasice: Evo u kakvom je rasulu mjesto u kojem su se stvarali naši najveći sportski uspjesi

Više s weba