osnažujući projekt

Kako izgleda kada stvarne žene poziraju kao modeli s naslovnica 'Sports Illustrateda'?

5.4.2016. u 16:01/ Vijesti.hr

Kako dolazi ljeto, veliki broj žena se već počeo uzrujavati oko sitnih nepravilnosti koje će se vidjeti na plaži. No, novinarke BuzzFeeda su se odlučile skinudi u badiće kako bi vama poručile da ste lijepe i da volite vlastita tijela

Dok manekenke na naslovninicama, a i na stranicama časopisa, 'Sports Illustrated', oduzimaju dah svojim zategnutim i vitkim tijelima, ali istovremeno izazivajući osjećaj srama jer većina žena nikada neće tako izgledati, novinarke BuzzFeeda odlučile su napraviti komparaciju.

Skinule su se u kupaće kostima i pozirale profesionalnim fotografima onako kako čine profesionalne manekenke.

Rekonstrukcijom naslovnica popularnog časopisa, koji je poznat po stranicama gdje su žene u badićima ili donjem rublju, novinarke su htjele osnažiti žene diljem svijeta da vole svoja tijela i prihvate ih onakvima kakva jesu.

"Kada vidim sebe u kupaćem kostimu, kada uočim sve one dijelove tijela koje inače pokušavam sakriti, osjećam se osnaženije", rekla je jedna od sudionica ovog mini projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Seksipil je različitost. Različiti oblici i boje tijela. Smatram da sve društvene skupine trebaju biti zastupljene u medijima".

"Živimo u društvu u kojem se očekuje da ne volimo same sebe. Vijeme je da krenemo voljeti sebe", poručila je Lara Parker, upozorivši kako je potrebno dekonstruirati društvene norme koja nas oduvijek guše uvjeravajući nas 'da nikada nismo dovoljno dobre'. 

Upravo se čita

Image
ekspert za prisluškivanja

'Kad mobitel uđe u ruke istražitelja, teško je sakriti poruke. Obrisane se mogu vratiti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Biografija

Biografija: Sanja Musić Milanović

Više s weba