ne nosite sve svoje sa sobom

10 profesionalnih savjeta kako se brzo i lako spakirati za odlazak na godišnji odmor

Image
Foto: Thinkstock

Križate dane do odlaska na godišnji odmor, ali mrak vam pada na oči kad treba spakirati stvari. Uz naše savjete pakiranje kofera više neće biti muka

8.6.2017. u 11:52/ rtl.hr

Rijetki su oni koji vole pakirati kofere, no to su, složit ćete se, slatke muke godišnjih odmora čije sezona uskoro kreće. Kako biste se što bolje i praktičnije spakirali, imamo za vas nekoliko profesionalnih savjeta američke dizajnerice kofera Lise Adams.  

1. Napravite listu stvari koje ćete spakirati

Ukoliko putujete u inozemstvo, pripremite uz ostale dokumente i putovnicu te karte za zrakoplov, vlak ili čime već idete. Uz dokumente spremite i novac u valuti koja vam treba. Ne zaboravite uzeti japanke za tuširanje (ako niste sigurni kakva je higijena u hotelu u kojemu ćete odsjesti ili u kampu). Iako je ljeto, spakirajte čarape i vestu. Pakiranje klinaca, ukoliko ih imate, zahtijeva posebnu listu - ne smijete zaboraviti zdravstvenu iskaznicu, kreme za sunčanje i tablete protiv komaraca, kao ni omiljenu igračku.

2. Izvadite na krevet svu robu koju planirate nositi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskombinirajte odjevne kombinacije pa tek onda slažite odjeću u kofer - tako ćete izbjeći da nosite previše stvari na odmor. Još praktičnije je ako nosite odjevne predmete koji se mogu kombinirati na više načina.

3. Odjeću rolajte

Upravo se čita

Image
NA PODRUČJU KARLOVCA

Prepoznajete li ovog muškarca? Policija ga traži zbog oštećenja tuđe imovine

Umjesto klasičnog slaganja, odjeću rolajte u kofer. Manje će se gužvati, više će je stati i unutrašnjost kofera bit će preglednija kad ga otvorite.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Popunite prazan prostor

Kad ste popunili kofer velikim komadima odjeće i ostalih stvari, rupe, odnosno prazan prostor popunite čarapama, potkošuljama ili manjim majicama i gaćicama. Naravno i njih rolajte. 

5. Pakiranje kozmetike

Najbolje je da tjedan dana prije puta spakirate kozmetičku torbicu i stvari iz nje koristite na dnevnoj bazi. Kad dođe trenutak polaska znat ćete što vam treba od kozmetike, a što je bilo suvišno te ćete sadržaj prilagoditi svojim potrebama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Najlonske vrećice

Spakirajte nekoliko najlonskih vrećica koje će vam dobro doći, primjerice, za nošeno rublje. 

7. Knjige

Da bi vam prtljaga bila lakša, birajte literaturu s mekim koricama. Ukliko nemate u planu pročitati cijelu Anu karenjinu, fotokopirajte dio koji planirate čitati. Knjiga se neće oštetiti na plaži ili uprljati uljem za sunčanje, a vi ćete nositi lakši kofer sa sobom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Glomazniju obuću i odjeću na sebe, ostalo u kofer

Na ovaj način ćete uštedjeti mjesto u koferu za nešto drugo ili si olakšati nošenje prtljage.

9. Dašak luksuza u koferu

Kad spakirate sve što vam treba, dodajte u kofer mirisnu maramicu ili vrećicu lavande iz ormara kako bi vam roba mirisala. Možete jednostavno na običnu papirnatu maramicu nakapati par kapi omiljenog eteričnog ulja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Što ne spakirati u kofer

Kako se ne bi prehladili na putu do željene destinacije uzmite sa sobom u vlak, autobus, automobil ili avion jedne čarape i vestu kojom ćete se ogrnuti. Naime, čest je slučaj da je u prijevoznim sredstvima ljeti jako hladno. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
od odlaska po mladu od gulaša u 3 uju...

Tipična hrvatska svadba: TOP 16 rituala bez kojih naši svatovi nemaju smisla

Više s weba