pozitivan odnos prema sebi

Kampanja koja vas uči voljeti vlastita tijela: ne sramite se pokazati svoje linije

Image
Foto: Instagram

Dvije prijateljice Erika Salazar i Alex Smith pokrenule su kampanju 'Love Your Lines' na Instagramu i Tumblru kako bi potaknule žene da vole svoja tijela i prihvate ih onakvima kakva jesu

14.3.2016. u 9:23/ Vijesti.hr

Dok su žene danas neprestano pod pritiskom da moraju izgledati vječno mlade, lijepe i mršave, kampanja 'Love Your Lines' ('Voli svoje linije') pokušava žene prisjetiti da vole svoja tijela.

Strije, celulit, obješena koža - sve su to normalne i prirodne pojave na ženskom tijelu koje se javljaju uslijed odrastanja i trudnoće. Ženski bokovi su oduvijek bili zaobljeni, trudnoća je uvijek ostavljala strije i višak kože na trbuhu, a takve 'promjene' su bile veličane. Sve do prošlog i sadašnjeg stoljeća kada se na žene vrši nevjerojatan pritisak da moraju izgledati zategnuto i mlado, da par tjedana nakon trudnoće trebaju ličiti na Beyonce. Takva slika kakva se odašilje itekako utječe na samopouzdanje žena.

Stoga, gledajući kako društvo nepravedno tretira žene, dvije prijateljice Erika Salazar i Alex Smith pokrenule su kampanju Love Your Lines na Instagramu i Tumblru. One objavljuju crno-bijele portrete 'pravih žena, pravih tijela i prave ljepote'.

Uz svaku fotku napisala je osobna priča žene koja je podijelila sliku svoga tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je počelo iz razgovora dviju prijateljica o prihvaćanju vlastitog tijela i stvaranju pozidivnog stava o sebi", kazala je Smith.

Čini se kako je ova kampanja bila čekana kao voda u pustinji jer su skupile više od 153.000 pratitelja na Instagramu te svakodnevno dobivaju pohvale kako bi sličnih ideja trebalo biti i više da se razbije mit o vječnoj mladosti i vitkosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
novčana kazna je dovoljna?

Djeci u vrtiću davali lijekove za epilepsiju. Roditelji uznemireni jer djeca plaču u snu, razdražljivi su...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Cvrči, cvrči cvrčak na čvoru crne smrče: Probajte izgovoriti ovih 20 hrvatskih jezikolomki

Više s weba