Neobični ljubimci

Jezive, dlakave 'bebe': upoznajte ženu koja živi s 1500 tarantula!

Image
Foto: Screenshot YouTube

28-godišnja Ming Cu skuplja osmonožna jeziva stvorenja od 2010., a o njima brine 10 sati dnevno!

13.4.2017. u 12:00/ Život i stil

Žena iz Indonezije ima neobičan hobi - skupljanje tarantula. Ming Cu skuplja osmonožna jeziva stvorenja od 2010. Do sad je potrošila oko 45.000 dolara (oko 310.000 kuna!) na svoje ljubimce, prenosi New York Post.

Ming već ima 1.500 tarantula u svom domu, a o njima brine 10 sati dnevno!  "U zadnjih sedam godina potrošila sam desetke tisuća dolara kupujući moje omiljene životinje. Imam 60 različitih vrsta tarantula i držim ih u staklenkama, ovisno o tipu i veličini svake. Redovno ih hranim i brinem o njima kao da su moje bebe", rekla je 28-godišnjakinja za Story Trender.

Ming je otkrila svoju neobičnu ljubav nakon što je vidjela jednog pauka u vrtu. Očarana njihovim bojama, počela ih je fotografirati. Uskoro, počela je kupovati sve više paukova s prekrasnim bojama. Prva tarantula bila joj je Avicularia versicolor koju je platila oko 35 dolara. Taj pauk je i inače popularan kućni ljubimac zbog svoje boje.

Tarantula je jedan od najvećih pauka na svijetu i ljudi ga se boje najviše zbog dlakavog tijela i nogu. Iako su otrovni, ne moraju biti smrtonosni za ljude, i otrov im je ponekad slabiji pčelinjeg uboda. Dlakave noge služe im za obranu od grabežljivaca.

Ming na svaku staklenku zalijepi papir kad mora nahraniti svaku tarantulu. Prijatelji stalno dolaze do nje kako bi vidjeli neobične kućne ljubimce, no roditelji baš i nisu oduševljeni. "Tarantule zaslužuju ljubav i pažnju kao i svi drugi kućni ljubimci. Egzotične su i želim ih imati što više." 

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lista stranaka

Popis političkih stranaka u Hrvatskoj

Više s weba