Korak do idealnog tena

Malim promjenama do čiste kože: krivac za akne je...vaš deterdžent?

Image
Foto: Thinkstock

Akne su problem koji se može javiti iz niz razloga, ali ovog se nikada ne bi sjetili

25.9.2018. u 10:39/ Život i stil

Upaljenu kožu i akne može uzrokovati prava lepeza čimbenika pa je teško odgonetnuti što točno šteti vašem tipu kože. Krivac može biti prehrana, proizvodi, navike pranja lica i bezbroj ostalih stvari na koje ni ne pomislimo. 

Jedan od njih je upravo naš deterdžent, a stvar ne mora biti uvijek u plahtama i ručnicima za koje se zna da su puni bakterija pa mogu naštetiti koži. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Korisnica Reddita izazvala je niz reakcija svojom teorijom. Akne kojih se nije mogla riješiti nagnale su je na izazov da eliminira proizvode kako bi suzila izbor stvari koje iritiraju njenu kožu. Došla je do zanimljivog zaključka da joj se stanje poboljšalo tek kada je sasvim 'ogolila' svoju praksu pranja odjeće, plahti, ručnika itd. te ostala samo na nježnom sredstvu za pranje.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

"Koža mi se drastično oporavila, a moj dermatolog potvrdio je da proizvodi za omekšavanje mogu biti znatni okidači akni kod nekih ljudi", napisala je. Posebno se osvrnula na tzv. maramice za sušilicu

"Navodno mogu obložiti tkanine s tankim slojem voska i masnoće koja začepljuje naše pore po noći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s Independentom liječnica Meghan Freely nadodala je kako su deterdženti bez mirisa jedini dobar izbor za osobe s osjetljivijom kožom, a u slučaju da koristimo omekšivače dobro je dodatno isprati jastučnice i plahte. 

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
Lista stranaka

Popis političkih stranaka u Hrvatskoj

Više s weba