JK Rowling izvršna producentica

Najavljena TV serija o Harryju Potteru: Svaka sezona bit će posvećena jednoj od knjiga

Image
Foto: Profimedia

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti "vjerna adaptacija" knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu

13.4.2023. u 8:46/ Hina

Warner Bros Discovery objavio je da će biti snimljena prva televizijska serija o Harryju Potteru s autoricom JK Rowling kao izvršnom producenticom.

Rowling se nedavno suočila s optužbama za transfobiju zbog stavljanja naglaska na biološki spol umjesto rodnog identiteta u komentarima o trans ženama. Ona odbacuje optužbe.

Warner Bros Discovery navodi da će serija biti "vjerna adaptacija" knjiga o dječaku čarobnjaku i da će se emitirati na Maxu, rebrendiranom streaming servisu.

"Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo duge televizijske serije", rekla je Rowling u izjavi.

Image
MOZAIK UZEO STVAR U SVOJE RUKE

Knjige o Harryju Potteru napokon se vraćaju u Hrvatsku: Kolekcije dosezale cijenu veću od 3 tisuće kuna

Image
MOZAIK UZEO STVAR U SVOJE RUKE

Knjige o Harryju Potteru napokon se vraćaju u Hrvatsku: Kolekcije dosezale cijenu veću od 3 tisuće kuna

Serija će imati novu glumačku postavu, a svaka sezona bit će posvećena jednoj od Rowlinginih knjiga. Plan je da se serija odvija kroz 10 godina. Nije naveden vremenski okvir snimanja serije.

Tijekom konferencije za novinare u srijedu, voditelj sadržaja streaming servisa Max, Casey Bloys, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li komentari Rowling o trans osobama otežati pronalaženje glumaca za seriju.

"Priča o 'Harryju Potteru' nevjerojatno je afirmativna i pozitivna i govori o ljubavi i samoprihvaćanju. To je naš prioritet - ono što je na ekranu", citirao ga je Variety.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona (Rowling) je izvršna producentica u seriji. Njezini uvidi bit će korisni", dodao je.

Streaming servis Max kombinira platforme HBO Max i Discovery Plus.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Godinama živimo u zabludi

Prava istina o SMAJLIĆIMA! 25 emotikona koji imaju sasvim drugačije značenje nego što ste mislili!

Više s weba