za rode nema roda

Najpoznatiji ptičji par već živi po načelima IK: i Klepetan leži na jajima koje je Malena snijela

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Unatoč kaosu koji se događao prije i poslije ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, čini se kako ju je najpoznatiji ptičji par već odavno 'usvojio' i počeo živjeti

16.4.2018. u 16:07/ Vijesti.hr

Večernji donosi novosti o najpoznatijem ptičjem paru u Hrvatskoj. Malena je ovog proljeća snijela tri jaja, a kroz naredne dane, očekuje ih se još dva ili tri.

Ove životinje mogu nam biti i primjer. Unatoč kaosu koji se događao prije i poslije ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskoj, čini se kako ju je najpoznatiji ptičji par već odavno 'usvojio' i počeo živjeti. Za njih nema neke velike razlike u rodu.

Iako većinom Malena brižno čuva jaja, a Klepetan joj donosi granje kako bi joj bilo što udobnije, njih se dvoje izmjenjuju u leženju na jajima.

Lani je Malena snijela rekordnih sedam jaja, no izleglo se samo pet ptića od kojih je u međuvremenu još jedan uginuo od hladnoće, pa ih je put toplog afričkog juga na kraju odletjelo četvero. Ove godine malo kasne s potomstvom jer se Klepetan vratio čak dva tjedna kasnije no što je inače običavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih 16 godina Malena i Klepetan već su othranili 58 ptića. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dost dobro

TOP 10 najbogatijih porno glumica na svijetu: Nažalost nema naše Alexe Wild

Više s weba