naslovnice okrenute kupcima

Najveća svjetska internetska trgovina Amazon otvorila pravu knjižaru

Image
Foto: AP

Knjige su naslovnicama okrenute kupcima umjesto da su poredane na policama kao u drugim knjižarama te se pokraj njih nalaze kritike korisnika Amazona

4.11.2015. u 8:00/ Hina

Najveća svjetska internetska trgovina Amazon u utorak je otvorila vrata svoje prve prave trgovine, knjižare u Seattleu, gradu na sjeverozapadu SAD-a.

"Neka ne bude zabune ovo nisu metaforička vrata", kazala je potpredsjednica Amazon Books Jennifer Cast.

"Ova stvarna drvena vrata ulaz su u našu novu trgovinu", dodala je.

Fotografije na internetskoj stranici tvrtke pokazuju redove drvenih polica za knjige i kupce koji u naslonjačima čitaju - slika i prilika američkih knjižara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ponuda knjiga više je u vezi s internetskim poslovanjem Amazona nego s lancem i neovisnim američkim knjižarama koje je istisnula s tržišta. Izbor naslova koje trgovina nudi rezultat je književnik kritika kupaca u internetskoj trgovini Amazona. Knjige su naslovnicama okrenute kupcima umjesto da su poredane na policama kao u drugim knjižarama te se pokraj njih nalaze kritike korisnika Amazona.

Kritičari vide otvaranje knjižare kao ironični potez tvrtke koja je 1994. započela prodaju knjiga internetom i nižim cijenama dovela do gašenja brojnih stvarnih knjižara u SAD-u. Tijekom dva desetljeća Amazon je postao najveća svjetska internetska trgovina.

Upravo se čita

Image
nekima će se svidjeti

Od danas pojeftinjuju neke cigarete, Carinska uprava objavila tablicu

Image
Foto: AP
Image
AP

(Foto: AP)

Više s weba

Pročitajte još

Image
cyber security

Hrvatska tvrtka nastavlja suradnju s NATO savezom. Sklopili ugovor vrijedan 30 milijuna eura

Više s weba