koja će sad bolest biti na repertoaru?

Nakon sinkope, Horvatinčiću bi na novom suđenju mogla pomoći anemija, kao što je nekima

Image
Foto: Vijesti.rtl

Nakon što su mu sinkopom opravdali ubojstvo dvoje nedužnih ljudi, ponovno je vraćen na sud jer mu je ukinuta oslobađajuća presuda.

10.5.2018. u 10:05/ Pia Humski

Tomislavu Horvatinčiću ukinuta je nova oslobađajuća presuda: Županijski sud u Zadru odlučio je kako će mu se ponovno suditi i to pred potpuno izmijenjenim vijećem. 

Podsjetimo, Horvatinčić je proglašen krivim za stravičnu nesreću u kojoj je stradao talijanski bračni par. Svoju je krivicu tek nakon nekoliko godina opravdao ni više ni manje nego sinkopom - odnosno, optuženi je u trenutku nesreće bio u nesvjesti. 

Kako je uopće došlo do toga da se Tomislavu ponovno sudi za ubojstvo?

Vijeće je u obrazloženju, među ostalim, navelo da je šibenska sutkinja Maja Šupe u listopadu prošle godine opet počinila bitne povrede kaznenog postupka jer su razlozi za oslobađajuću presudu u znatnoj mjeri proturječni zbog čega ju nisu mogli ni preispitivati, a posebno je proturječna sutkinja bila kad je prihvatila sinkopu odnosno privremeni gubitak svijesti kao razlog zbog kojeg je Horvatinčića oslobodila krivnje za smrt supružnika Salpietro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne mogu ništa komentirati o srušenoj oslobađajućoj presudi jer ništa više ne znam. Nisam dobio još nikakve službene dokumente, a vjerojatno ću ih dobiti sutra', rekao je Branko Bajica, odvjetnik Tomislava Horvatinčića.

Tako će Horvatinčić po treći put sjesti na optuženičku klupu, ovaj put vjerojatno s anemijom. Prošlo je nekim političarima, a u kakvoj smo državi, vjerojatno će i njemu. 

Upravo se čita

Image
ODLIČNO SURAĐUJU

Jedan od najvećih o Đokoviću i Ivaniševiću: 'Zemlje su im bile u ratu, pogledajte ih'

Više s weba

Pročitajte još

Image
Čitajte na vlastitu odgovornost

[UZNEMIRUJUĆE] Ovo je 10 najgorih serijskih ubojica u povijesti čovječanstva

Više s weba