pa makar i prazno obećanje

Naši bi se političari mogli ugledati na Erdogana što se tiče predizbornih obećanja: u Turskoj 'džaba' kava, čajevi, kolači....

Image

recep tayyip erdogan

Foto: AP

Erdoganovo obećanje jedno je od najneobičnijih predizbornih obećanja, a uslijedilo je samo dva tjedna prije održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. lipnja

8.6.2018. u 12:02/ Hina

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u četvrtak je obećao da će diljem Turske pokrenuti otvaranje Kiraathane, "Narodnih kavana" u kojima će se posjetiteljima svakodnevno tijekom 24 sata nuditi besplatni kolači, kava i čaj. 

"Uz Božju volju uskoro ćemo napraviti korak dalje te ćemo otvoriti 'Narodne kavane'. Ondje će i mladi i stari moći doći kako bi sjeli i uz besplatnu kavu, kolače i čaj listali novine ili čitali knjigu", kazao je Erdogan na predizbornom skupu u jugoistočnoj pokrajini Hatay. 

"Narodne kavane bit će ispunjene knjigama i otvorene 24 sata", istaknuo je Erdogan.

Kultura ispijanja čaja i kave u Turskoj stara je stotinama godina, a 2013. godine UNESCO je na popis nematerijalnoga kulturnog dobra dodao poseban način pripreme turske kave, nazvavši taj postupak simbolom prijateljstva i gostoljubivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erdoganovo obećanje jedno je od najneobičnijih predizbornih obećanja, a uslijedilo je samo dva tjedna prije održavanja predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. lipnja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
savjet zlata vrijedan

Ako želite imati više novca, prestanite raditi ovih 9 stvari

Više s weba