Opaka bolest

Nekad anoreksična balerina smatra svoju bolest 'demonom' koji ju je tjerao da pleše 10 sati dnevno

Image
Foto: Instagram Screenshot/perfectlyimperfectyou

Dvadesetdvogodišnjakinja je shvatila da je na rubu kada je počela piti 9 šalica kave i kofeinske tablete kako bi izdržala dan

26.11.2018. u 7:29/ Život i stil

Megan Brewer iz Lincolna za Daily Mail ispričala je svoju nevjerojatnu priču o anoreksiji kao demonu koji ju je doveo do ruba. Dvadesetdvogodišnjakinja htjela je na svjetsku turneju s profesionalnom plesnom kompanijom, ali njeno je zdravlje krenulo zastrašujuće nizbrdo. 

"Uvijek sam bila sportski tip, ona zdrava djevojka u društvu i prirodno mršava. Znali su me zvati 'Malena Megs'. Nisam ni slutila da će taj nadimak otići u ekstreme", prisjetila se.

U školu plesa upisala se s 18 godina, a do treće godine već je plesala 10 sati dnevno, išla u teretanu jednom dnevno, radila jogu, odrađivala HIIT treninge i trčala maratone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada sam se priključila profesionalnom plesu, svijet plesnih stereotipa postao je moja realnost. Polako sam počela pokazivati navike vezane uz poremećaje hranjenja. Plesali smo svaki dan, pazili na tehniku i vježbali koreografiju".

Drastično je gubila na masnom tkivu, a bildala mišiće. Uskoro su se znakovi da nešto nije u redu počeli pokazivati i na njenoj koži, a sve je proizlazilo iz nehumanog načina života. 

Upravo se čita

Image
ODLIČNO SURAĐUJU

Jedan od najvećih o Đokoviću i Ivaniševiću: 'Zemlje su im bile u ratu, pogledajte ih'

"Postalo je ekstremno. Vježbala sam po 10 sati i rapidno gubila kilograme. Ručak su mi često bili rižini keksi, špinat i celer, a za večeru bi jela salatu. Oslanjala sam se na proteinske shakeove da me izguraju kroz dan."

Megan je 2017. godine odustala od plesa i tempo joj se promijenio jer nije vježbala konstantno. To ju je natjeralo da si počne drastično uskraćivati hranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećala sam se kao da ne zaslužujem hranu jer ne vježbam. Počela sam jesti vrlo malo i pila sam 9 šalica kave na dan. Razvila sam fobiju od hrane i kalorija."

Da se nešto mora promijeniti shvatila je kada je vidjela oca kako plače zbog njezinog zdravlja. Prijavila se u kliniku - prvo kao vanjski pacijent koji se liječi od doma, ali brzo je primijetila da to nema smisla i da mora provoditi vrijeme u klinici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas Megan vrlo dobro napreduje, a želi svojim uspjehom i oporavkom inspirirati druge ne odu u ekstreme.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
pokušajte se ne rasplakati

Ne uzimajte svoje bližnje zdravo za gotovo: Posljednje fotografije voljenih osoba prije njihove smrti

Više s weba