Bolne operacije

Od dečka do cure: transrodna Stef dokumentirala cijeli proces tranzicije

Image
Foto: YouTube/Stef Sanjati

Stef je 20-godišnjakinja iz Kanade koja se nikad nije osjećala ugodno u svom tijelu muškarca. Na GoFundMe stranici je skupila novce za operaciju feminizacije lica i sve snimala

22.12.2016. u 11:15/ Vijesti.hr

Stef Sanjati iz Toronta nedavno je išla pod nož i dokumentirala je cijeli postupak i oporavak na svom YouTube kanalu. 20-godišnja Kanađanka uvijek je osjećala da njen izgled muškarca ne pokazuje što ona zaista jest pa je odlučila potražiti pomoć. Otvorila je GoFundMe stranicu kako bi uspjela skupiti dovoljno novaca i pretvorila svoj san o ženskom licu u stvarnost.

"Kad se probudim i pogledam u ogledalo je kao resetiranje najdraže računalne igrice svakog dana. Gubljenje svog napretka, vraćanje unazad i ne dostizanje svog potencijala. Nevjerojatno je frustrirajuće, ne vidjeti u ogledalo ono što vidiš u svojoj glavi. Mislim da nisam podijelila nijednu neobrađenu fotografiju svog lica, čak i prije početka tranzicije - uvučem lice, smanjim čeljust, povećam obraze...sve s ciljem da izgledam više kao žena", iskreno je rekla prije operacije.

Stef je potrošila oko 45.000 $ na operaciju feminizacije lica, koji je osmišljena kako bi ublažila muške značajke u više 'prepoznatljivih' i tipičnih ženskih obilježja. Bolan zahvat može uključivati podizanje obrva, rinoplastiku, implantaciju obraza i povećanje usnica.

Prije operacije, pet sati se šminkala kako bi se osjećala bar približno zadovoljna svojim izgledom. Neprestano nezadovoljstvo primoralo ju je na operaciju. Priprema se za još jednu, kojom će 'poravnati' genitalije kako bi izgledale kao ženski spolni organ.

Transrodne osobe su osobe rođene s obilježjima jednog spola, ali se ne osjećaju dobro u svojoj koži. I ne žele da ih se gleda kao pripadnike tog spola. Stef je odlučila podijeliti svoje iskustvo s drugim ljudima, kako bi pokazala što ovakve operacije znače transrodnim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geni, geni kameni.

Rođeni s dva srednja prsta i vilenjačkim ušima: 20 ljudi koji su posebni zbog svoje genetike

Više s weba