Suvremena obitelj Kremenko!

Oni već 30 godina žive u pećini

22.1.2013. u 18:10/ RTL

Iako je mogao imati mnogo lagodniji život u gradu, jedan Meksikanac odlučio je stvoriti dom baš u pećini. Već 30 godina živi u improviziranoj kući usred ničega sa svojom obitelji. Djeca su odavno, glavom bez obzira pobjegla u civilizaciju. No njemu i supruzi ne smeta što nemaju sanitarni čvor, niti struju.

Benitov povratak kući ne razlikuje se jako od onoga Freda Flintstonea. Njemu, njegovoj ženi i djetetu ono što već trideset godina zovu svojim domom čini 40 metara dugačka stijena. Nalazi se u suhom pustinjskom dijelu Meksika nedaleko od granice s Teksasom, ali ovdje raste Candelilla, od koje se izrađuje vosak koji se najviše koristi u industriji žvakaćih guma.

Čudno je da se za ovaj dom borio punih dvadeset godina. Tek kad je pravna bitka završila, mogao se ugodno smjestiti i urediti ga da ne odudara od špiljskog stila.  

I baš je u tom domu odlučio ostati i u njemu podignuti sedmero djece koja su zaključila da će teško svi u pećini dobiti svoju sobu ili čak posebnu etažu. Šestero ih je otišlo, a jedno i dalje živi s njima. Možda ne biste rekli, ali život u pećini i nije poput života u palači.

Svjesni su da je život u ovakvim uvjetima pun izazova i teških trenutaka. Kuhaju na staroj primitivnoj peći, opskrba strujom postoji, ali prečesto zakaže, a sanitarnog čvora nema. Zato je najčudnije od svega što obitelj Hernandez ne želi napustiti pećinu iako su dobili brojne ponude za bolji smještaj. Jer kod kuće je ipak najbolje, bez obzira na to kakva ona bila.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
25 ludosti

'Janje na svakoj fešti, čak i lutke nose potkošulje': Kanađanka napravila popis najluđih stvari koje samo Hrvati rade

Više s weba