Dobra ideja

Ovakav reality show bi svi gledali: Natjecatelji koji vjeruju u ravnu Zemlju tražili bi joj kraj

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Kao potencijalnu nagradu korisnici društvenih mreža vide put oko svijeta i svemira.

1.10.2018. u 15:44/ Buzzara.hr

Pune su društvene mreže ravnozemljaša i onih koji im se protive.

Društvenom stranicom Reddit već se neko vrijeme kruži rasprava o genijalnoj ideji jednog potencijalnog reality showa. Ništa slično Big Brotheru ili Parovima, već čisto dokazivanje da je njihova teorija loša, odnosno, da su ravnozemljaši u krivu.

Cilj bi bio sljedeći: tko prvi dođe do ruba svijeta, pobjednik je, a ukoliko nitko to ne uspije napraviti, bit će kažnjen na određeni način (ponajviše s činjenicom da će morati prihvatiti teoriju da je Zemlja okrugla). Jedna od potencijalnih nagrada bio bi put oko svijeta ili u svemir. 

Ravnozemljaši su uvjereni da je svijet okružen ledenim zidom, koji je ustvari Antarktika, dok je Arktičko područje u centru Zemljinog diska. Ako biste se slučajno uspjeli popeti se preko tog ledenog zida, pali biste u svemir ili na neko drugo beskonačno područje. Kako nitko živ nije prešao taj zid, ovaj bi reality za neke bio dobar izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki autori također tvrde da taj zid nadgleda američka svemirska agencija NASA, kojoj je prava misija laganje ljudima o tome kako taj zid ne postoji. Iako ne postoje nikakvi znanstveni dokazi, raste broj ljudi koji misle da je Zemlja ravna ploča. Prema novom istraživanju, oko trećina millennialsa spremna je sumnjati u činjenicu da je Zemlja okrugla.

Upravo se čita

Image
trener svih trenera

UŽIVO Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro. Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera

Onaj tko stvarno vjeruje u to da je Zemlja ravna ploča, to će i dokazati. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
savjet zlata vrijedan

Ako želite imati više novca, prestanite raditi ovih 9 stvari

Više s weba