Čudovišni internet

'Ovo nisu istine' i upravo se ovo događa kada se lažni hvalospjevi o našoj predsjednici ne zaustave na vrijeme

Image

Kolinda Grabar Kitarović

Foto: AP

Iako o predsjedničinoj srčanoj podršci Vatrenima sada govori cijeli svijet, neki su joj ipak pripisali i mnogo više od toga

19.7.2018. u 16:09/ Vijesti.hr

Hrvatska je druga nogometna sila u svijetu, Vatreni su napravili takav marketing za Lijepu našu da i oni koji nisu čuli dosad za nas, sada nas 'guglaju' i čak žele posjetiti.  I navijačko ponašanje naše predsjednice svakako je pridonijelo da slika naše države bude simpatičnija u svijetu, iako se mnogi Hrvati ne slažu s tim da se jedna državnica treba tako ponašati. Grliti sve, od predsjednika država do igrača, ljubiti trofej koji nismo osvojili i štošta još.

I ranije su predsjedničine fotografije guglali razni strani mediji i nailazili na fotošopirane verzije nje u badiću i slično, ali ovaj put ludilo je preneseno na novu razinu. Na FB profilu jedne Nigerijke naišli smo na par fotografija s dočeka Vatrenih u Zagrebu. Svi znamo da su autobus vozile dvije zaposlenice ZET-a kojima je bila čast to raditi. Obje su vozačice bile plave kose, pa su stranci ponovno pogriješili u namjeri da veličaju skromne Hrvate i našu predsjednicu. 

Bespućima interneta, ali i nekim lakovjernijim inozemnim medijima koji baš i ne provjeravaju sve informacije na koje nabasaju onako kako bi valjalo, sada se šire hvalospjevi hrvatskoj predsjednici.

Tako je, primjerice, na Facebook stranici 'English with life' objavljeno da hrvatska predsjednica 'nije samo lijepa', već da je zaslužna i za mnoge druge stvari. Tako navode da je Grabar-Kitarović, primjerice, prodala predsjednički avion, prodala 35 Vladinih automobila marke Mercedes Benz i taj novac vratila u državnu blagajnu. Pišu i da je smanjila vlastitu plaću kao i ministarske plaće, i to upola. Pripisuju joj i smanjivanje troškova i plaća veleposlanika i konzula za 60 posto, povećanje minimalne plaće u privatnom sektoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona govori sedam jezika, a ne smatra sebe višom i važnijom od bilo koga drugoga. Pitam se, zašto je ne posudimo na par dana da nauči ove korumpirane kako se ponaša netko tko je na vlasti", piše u postu o hrvatskoj predsjednici na stranici ‘English with life’.

U komentarima ispod te objave ipak su se javili neki upućeniji u situaciju u Hrvatskoj i djelovanje Kolinde Grabar-Kitarović, ili pak oni koji samo ne vjeruju svemu što vide na internetu.

Upravo se čita

Image
trener svih trenera

UŽIVO Nakon duge i teške bolesti umro je Ćiro. Cijela Hrvatska oprašta se od legendarnog trenera

‘Ne vjerujte svemu što vidite na internetu. Prvo trebamo dokaze’, napisao je jedan komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom njezina mandata velik broj obitelji napustio je Hrvatsku u potrazi za boljim životom u drugim zemljama Europske unije. Vidjet ćete da su sela u Hrvatskoj prazna. Pitajte lokalce’, drugi je komentar na ovu objavu.

‘Ništa od ovog nije istina. Trebate provjeriti prije širenja ovakve hrpe smeća’, još je jedan od komentara.

Više s weba

Pročitajte još

Image
savjet zlata vrijedan

Ako želite imati više novca, prestanite raditi ovih 9 stvari

Više s weba