Vitaminska kriza

Pernar bio u pravu? 'Ovo je malen korak za znanost, ali veliki korak za crno tržište vitamina'

Image
Foto: Buzzara.hr

Jučer je američki Nacionalni institut za zdravlje otkrio studiju koju su provodili na 2.600 ispitanika tijekom nekoliko godina koja uvjerljivo potvrđuje učinkovitost vitamina C.

14.1.2019. u 12:36/ Buzzara.hr

Pernar je, izgleda, bio u pravu kada je u svojoj Facebook objavi izjavio da je sve veći interes za vitamin C. Nacionalni institut za zdravlje Sjedinjenih Američkih Država je jučer objavio dugogodišnju studiju koja dokazuje učinkovitost vitamina C. Njihovo otkriće prenosimo u cjelosti.

'Rasprava oko učinkovitosti vitamina C se vodi još od 1974. godine, tako da smo ponosni na činjenicu da smo konačno potvrdili da vitamin C uistinu jeste učinkovit. 

Studiju smo proveli na 2.600 ispitanika tijekom 26 godina. Danonoćno smo ih ubrizgavali sa velikim količinama vitamina C, čak kada oni to i nisu htjeli. 

Proces je bio dug i mukotrpan, pogotovo za naše pacijente koji su često znali govoriti da im je dosta vitamina C i da će nas tužiti kada izađu. Nekada su znali govoriti da im nedostaje njihova obitelj i da imaju osjećaj kao da im krv gori. No, to su normalni simptomi korištenja vitamina C.

Studija je prošla bez nekih većih incidenata, osim jednog pokušaja bijega, te se nedavno dovela kraju. Nakon 26 godina smo konačno dokazali učinkovitost vitamina C. Ostaje nam samo napraviti još jednu studiju da vidimo oko čega točno je učinkovit.

Ovo je malen korak za znanost, ali veliki korak za crno tržište vitamina.'

Nakon objave instituta, nitko se od znanstvenika nije javio da se javno ispriča zastupniku Živog Zida Ivanu Pernaru. Po nama je to malo neukusno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Više s weba

Pročitajte još

Image
savjet zlata vrijedan

Ako želite imati više novca, prestanite raditi ovih 9 stvari

Više s weba