Astrologija

Planeti - određivanje vladara kuće

Image
Foto: thinkstockphotos.com
17.3.2015. u 22:00/ rtl.hr

Vladar kuće uvijek je planet koji vlada znakom na vrhu kuće. Najvažniji od svih vladara je planet koji vlada znakom na Ascendentu. Taj je planet ujedno i vladar karte. Prema tome, ako je Djevica na ulazu, osobom će upravljati Merkur, zato što je Djevica pod vladavinom Merkura. Ako je na ulazu Lav, osobom će upravljati Sunce. Potom se planeti iz prve kuće mogu dodati tumačenju, ne bi li dodatno osvijetlili sliku.

Ista pravila vrijede i za ostale kuće. Primjerice, ako se Descendent nalazi u Ovnu, sedma je kuća pod vladavinom Marsa, jer Mars upravlja Ovnom. Ako je Ascendent u Blizancu, Descendent će biti u Strijelcu, pa će osobne veze biti opisane Jupiterovim utjecajem, jer je Jupiter vladar Strijelca.

Ako znak ima suvladara, uvijek dajemo prednost tradicionalnom planetu, kao primarnom tumaču, a suvladaru kao sekundarnom. Ako su Ribe na sedmom vrhu, priroda osobnih veza bit će prvenstveno opisana utjecajem Jupitera, tradicionalnog vladara Riba, a tek nakon toga utjecajem Neptuna, koji je suvladar znaka.

Lociranje vladara Ascendenta predstavlja ključ kojim se otvara karta rođenja, a pronalazak slijedećeg vladara otvara nam put unutar horoskopa. Što nam otkriva da se ovdje ne radi samo o tumačenju osobnosti i psihološke maske, nego i cijelog našeg svijeta, te ljudi i događanja, koji igraju uloge u oblikovanju naših života.

www.astrologijatarot.com

Više s weba

Pročitajte još

Image
kakav konj!

Poni dva sata pratio policijsku potjeru pa ga uhitili zbog 'nedoličnog' ponašanja

Više s weba