osjetljivi na prava životinja

Plemenita akcija splitskih srednjoškolaca: kreativnim buvljakom skupljaju novac za Levijatan

Image
Foto: Instagram/buvljak_af_

Dobrotvorni i upečatljiv projekt splitske Škole likovne umjetnosti na kreativan način prikupljaju novac u dobrotvorne svrhe, a u projektu sudjeluje još zemalja.

10.5.2018. u 11:32/ Vijesti.hr

Buvljak A.F. profil je na Instagramu Škole likovnih umjetnosti u Splitu. Škola sudjeluje u Erasmus+ projektu već dvije godine u kojem su također Bugarska, Latvija i Španjolska. Uz taj projekt vezana je organizacija i održavanje dobrotvornog buvljaka ŠLU, prenosi Srednja.hr.

"Osim putovanja u navedene zemlje i sudjelovanja u radionicama tamo, projekt podrazumijeva da i unutar naše škole u te dvije godine održimo više radionica. To je bila prilika da s određenom grupom sjajnih učenika entuzijasta kojima nužno ne predajem provedem određeno vrijeme i realiziram ovakav projekt koji ne spada u redovan program škole" objasnila je profesorica Barbarić.

Buvljak A.F. održat će se 14. svibnja od 9 do 20 sati u prostoriji Škole likovne umjetnosti i na platonu ispred nje. Oni koji će ga posjetiti, moći će kupiti odjeću, knjige i učeničke radove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ideja je da tijekom dana učenici iz obližnjih škola te studenti iz kampusa ‘svrate’ do nas. Naravno dobrodošli su svi uključujući i četveronožne prijatelje za koje će biti osiguran kutak s vodom i poslasticama" pojašnjava Barbarić te dodaje "Kako sam rekla na početku to je grupa koja se svojevoljno javila da bude dio projekta tako da nekog posebnog motiviranja na rad nema. Pa je tako i sponzorstvo MTV up energy drink ideja i realizacija učenika Marka Samodola."

Upravo se čita

Image
PALA JE ODLUKA

Horvat više nije izbornik Hrvatske, a na njegovo mjesto stiže legendarni rukometaš

Učenici obavljaju najveći dio posla u organizaciji: izrada dekoracija, osmišljavanje programa, održavanje društvenih mreža, izrada promotivnih materjala itd.

U Školi likovnih umjetnosti vrlo su osjetljivi na prava životinja i uznemiruje ih kada mladi i djeca vrše nasilje nad njima. Kako bi pokazali da to nije prava slika generacije na kojoj ostaje svijet, stoga će novac od buvljaka donirati organizaciji Levijatan - organizaciji poznatoj po djelovanju na području zaštite i sprječavanja zlostavljanja uličnih pasa i mačaka. Trenutno djeluje u Srbiji, s uskoro otvara svoju podružnicu u Hrvatskoj, prenosi Srednja.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim podizanja svijesti o onima koji nemaju svoj glas, a svakako im je potrebna pomoć -ovog puta životinje, mislim da će ih osjećaj da su svojim naporom napravili nešto plemenito, a iz toga nisu izvukli materijalnu korist, učiniti boljim ljudima. Naravno tu je i stjecanje vještina na području timskog rada, organizacije, marketinga, PR-a i svega onoga što obuhvaća organiziranje ovakvog događaja, a ne učimo ih to iz udžbenika" zaključila je mentorica ovih srednjoškolaca.

Više s weba

Pročitajte još

Image
panika u australiji

Iz kamiona ispala radioaktivna kapsulica. Manja je od novčića, ali joj se ne smije približiti...

Više s weba