'Svemirski inkubator'

Porođaj u svemiru za šest godina realnost? Ova tvrtka traži volontere

Image
Foto: Thinkstock

Premda zamisao o porođaju u svemiru zvuči kao zaplet iz nekoga znanstveno-fantastičnog filma, znanstvenici vjeruju da bi on za šest godina mogao postati realnost

26.10.2018. u 10:30/ Hina

Tvrtka "SpaceLife origin" objavila je da planira poroditi prvu bebu u svemiru 2024. godine i da za to traži volontere, pišu britanski mediji. Kees Mulder, direktor i osnivač tvrtke smatra da, ako čovječanstvo planira postati multiplanetarna vrsta, mora naučiti kako se razmnožavati  u svemiru.

Iz tvrtke kažu kako kane stvoriti svojevrstan "svemirski inkubator", koji će se u orbitu s jajnim stanicama i spermom lansirati 2021. godine.

Kad se nađu u svemiru, embriji će se početi razvijati, premda pojedinosti o cijelom procesu još nisu u potpunosti jasne. Nakon četiri dana, inkubator bi se trebao vratiti na Zemlju gdje se odvijaju stvarna trudnoća i porođaj. Tvrtka porod prve bebe u svemiru planira 2024. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin glasnogovornik je rekao da bi, tijekom misije koja će trajati između 24 i 36 sati, žena trebala roditi izvan Zemlje, u pratnji dobro obučenog i visokokvalitetnog medicinskog tima. 

Pažljivo pripremljen i nadziran proces predvidjet će sve potencijalne rizike za majku i dijete, po uzoru na zapadnjačke standarde kakvi postoje na Zemlji, pojasnio je glasnogovornik. 

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
novo rudarsko središte

Zlatna groznica u susjedstvu: Pronađene rekordne količine zlata i srebra

Više s weba