sa svih strana svijeta

Promocija knjige 'Stakleni grad' Borisa Veličana - jedinstvena zbirka putopisa i ljudopisa

Image
Foto: Shutterstock

Promocija će se održati u utorak, 3. prosinca, u GRIF bar (Savska 160). Autoru će se pridružiti Janko Popović Volarić, Dušan Bućan i Kruno Lokotar

2.12.2019. u 8:00/ Život i stil

Dugoočekivana knjiga putopisca i avanturiste Borisa Veličana "Stakleni grad" napokon je vani. Promocija i predavanje održat će se u utorak, 3. prosinca, u GRIF baru (Savska 160). Autoru će se na promociji pridružiti Janko Popović Volarić, Dušan Bućan, Kruno Lokotar te mnogi drugi suputnici. Ulaz slobodan!

Veličan je, uz homagge jednom i jedinstvenom Željku Malnaru i pedesetoj godišnjici putovanja iz kojeg je nastala pustolovna Biblija naraštaja "Potraga za Staklenim gradom”, napisao jedinstvenu zbirku putopisa i ljudopisa, nepatvorenih opisa prirode, društva i, što je najvažnije, autentičnih živih malih velikih ljudi sa svih strana svijeta razlivenih po rubu 21. vijeka. Svatko od njih traži svoj Stakleni grad. A gdje je vaš?

Image
Foto: Promo
Image
Promo

Boris Veličan rođen je 1977. slučajno u Offenbachu u Njemačkoj. Djetinjstvo provodi u kvartu na istoku grada Zagreba, zaposlen kao ministrant u župi Svih svetih. Osim u crkvi, radio je u ciglani na slaganju paleta, kao prodavač ženskih otmjenih cipela te kao NKV radnik u Ini-Okiju. Od prve značajnije provizije na milodarima kupuje Dr. Martens i odlazi iz Sesveta u život. Nakon završene Nadbiskupske klasične gimnazije još nekoliko godina radi različite poslove: bauštela u Njemačkoj, čistač u vrtićima, vozač direktora Svjetske banke. 1999. počinje putovati svijetom. Uz ostalo, pješačio je od Petrograda do Pariza, od Zagreba do Sahare, putovao skuterom do Kine i natrag, godinu dana ribario na Aljasci, na konju došao do Crnog mora. Napisao je tri putopisne knjige. 2006. diplomira kao prvi diplomant produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kad ne putuje, bavi se produkcijom i odgojem kćeri Marle.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Užasno glupi vicevi od kojih ćete dobiti upalu smjehuljka, ali samo ako imate specifičan smisao za humor

Više s weba