pametnom dosta :)

Provjereno djeluju: Ove četiri navike njeguju milijarderi

Image
Foto: www.profimedia.hr

Postoji milijardu razloga za usvajanje ovih navika, a ni jedan protiv. Jednostavne su i koristit će svakome tko ih prakticira

12.7.2019. u 7:34/ Život i stil

Rafael Badziag intervjuirao je za potrebe svoje knjige "The Billion Dollar Secret: 20 Principles of Billionaire Wealth and Success" više od 20 milijardera koji su se sami obogatili te otkrio da su im svima zajedničke neke sitne, svakodnevne navike. 

  • Jutarnja rutina

Svi oni bude se vrlo rano, većina prije izlaska sunca, između pet i šest sati ujutro. "Vrlo im je važno ustati rano kako bi imali vrijeme za sebe - kada ih neće ometati telefonski pozivi i posao", piše Badziag u knjizi.

To vrijeme provode u čitanju, vježbanju, meditaciji, ispijanju kave, ovisno o tome što vole. "Ono što je bitno naglasiti je da se svi strogo drže ranog ustajanja", piše Badziag.

Vlasnik Linkedlna Jeff Weiner  ustaje u 5:30, vježba, meditira i vodi djecu u školu. Richard Branson ustaje u isto vrijeme, vježba, doručkuje i druži se s obitelji.

Image
Foto: Pexels
Image
Pexels

(FOTO: Pexels)

  • Čitanje

Ne postoji prava knjiga, sve su prave, navodi autor. "Neki milijarderi čitaju samo stručnu literaturu, no neki čitaju i novele. Većina ih čita što god im dođe pod ruku. Ono što im je zajedničko je da čitaju svakodnevno", piše Badziag.

  • Kontemplacija

Neki od njih meditiraju, no mnogi kontempliraju drugačije - šetaju ili provode vrijeme na način koji ih opušta. Ono što im je zajedničko je da uzmu vrijeme za sebe i opuste se", navodi Badziag.

  • Zdravlje

Svaki milijarder kojeg je Badziag intervjuirao za svoju knjigu bavi se sportom i to redovito. Većina ih trči ili ide u teretanu. 

"Morate biti fizički aktivni  kako biste mogli djelovati na najvišoj razini", piše Badziag u knjizi.  Richard Branson ustaje ranije kako bi meditirao, igrao tenis, biciklirao ili surfao, dodaje autor.  

Pročitajte još:

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
Imate što piti cijelo ljeto

Od bambusa do betona: Koja sva pića Hrvati miješaju da bi se ohladili od ljetnih vrućina?

Više s weba