hvalevrijedna ideja

Sasvim neobičan kamp za dječake: Pustite ih da nose rozo!

Image
Foto: Lindsay Morris

Ovo mjesto potiče dekonstrukciju rodnih uloga te uči i roditelje i djecu kako da percipiraju i prihvate sami sebe.

22.7.2013. u 8:47/ RTL

Tijekom protekle tri godine, fotografkinja Lindsay Morris je dokumentirala četverodnevni kamp za rodno neprilagođene dječake i njihove roditelje.

Riječ je o kampu koji nosi naziv 'Ti si ti' u kojem se roditelji i djeca osjećaju sigurno i zaštićeno, a okolina ih ohrabruje da se slobodno izražavaju, prenosi Libela.org.

Ovo mjesto potiče dekonstrukciju rodnih uloga te uči i roditelje i djecu kako da percipiraju i prihvate sami sebe.

"Kamp 'Ti si ti' je za roditelje čija djeca se ne uklapaju u ono što se naziva rodnim ulogama i žele nositi visoke pete te preferiraju roze police u supermarketima, a ne one plave namijenjene dječacima", rekla je Morris.

Image
Foto: Lindsay Morris
Image
Lindsay Morris

"Osjećam da čujemo toliko tužnih priča o tome kako su LGBT djeca iznadprosječno maltretirana, depresivna i suicidalna, te nad njima visi težak oblak i osuđuje ih od početka. Ovo je nova priča. Ovo nije tragedija", optimistično je dodala Morris.

Ona se također nada kako će lansirati  veliki multimedijski show koji putuje kroz SAD i svijet te pokazuje novo lice LGBT mladih.

Njen krajnji cilj je pokretanje fondacije za prikupljanje novca kojim bi se omogućilo djeci lošeg materijalnog statusa da pohađaju kamp.

Djeca su fotografirana uz dopuštenje roditelja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nikada dosadno

Bacanje sjekire, penjanje, razbijanje stvari: Ove aktivnosti u Zagrebu odlične su za zabavu i rješavanje stresa

Više s weba