Neke će vas iznenaditi

Šest stvari koje trebate čistiti baš svaki dan

Image
Foto: Thinkstock

Higijena je važna, a ovih sedam stvari bi trebali svakodnevno održavati čistima kako bi spriječili nakupljanje bakterija i mikroba

20.2.2017. u 7:20/ Život i stil

Svi vole čisti i uredni dom, no nekad ga jednostavno nemamo vremena svaki dan detaljno očistiti. Unatoč, tome, neke stvari nemojte nikad preskočiti, a Bright Side je napravio kratki popis. Dosta je da odvojite desetak minuta kako bi održali higijenu.

Image
Koristite ih svaki dan

10 stvari koje imaju rok trajanja, a vjerojatno to ni ne znate

Image
Koristite ih svaki dan

10 stvari koje imaju rok trajanja, a vjerojatno to ni ne znate

1. Kuhinjske krpe

Nedavne studije pokazale su kako su kuhinjske krpe najveći prenosioci zaraza u kuhinji. Ista stvar vrijedi i za male ručnike u kapaonici. Kako ih koristite više od jednom dnevno, jako brzo se zaprljaju. Zbog toga ih mijenjati bar jednom svakih par dana, a i češće ako imate veliku obitelj.

2. Ključevi

Na držačima ključeva ima više bakteija nego na tipkama u dizalu. Nikad ih ne čistitmo, a stzalno ih primamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo nevjerojatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi spriječili zarazu.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

3. Umivaonik i sudoper

Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudoper, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.

4. Daska za rezanje

Ako koristite drvene daske, namočite ih u mješavinu octa i vode (1:1) nekoliko minuta, svaki put kad ste gotovi s kuhanjem. Trik je to koji će vam pomoći da se riješite bakterija i gljivica nakupljenih na površini.

5. Četkice i spužvice za šminkanje

Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korištenja ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi prenijeli na lice mikrobe i bakterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Pločice u kupaonici

Kako bi pojednostavili rutinu čišćenja prljavih kupaonskih pločica, obrišite ih nakon svakog tuširanja. dati svoje tuša zidove brzo brisanje nakon svake tušem. Održavanje kupaonice suhom, spriječit će bakterije i plijesan.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
neobični gost

Kva, kva, ja sam Mandarinska patka i našli su me u Petrincu: 'Ima ih u Koprivnici koliko hoćeš'

Više s weba