važno za motivaciju

Šefovi, ovako ćete zadržati svoje najtalentiranije radnike!

Image

U istraživanju je sudjelovalo više od 50 poslodavaca, među kojima su 80 posto predstavnici velikih tvrtki ili institucija s 200 i više zaposlenika.

13.10.2014. u 14:01/ K.T./HINA

Zadnjih godina poslodavci su uvidjeli da je kvalitetno upravljanje talentima izuzetno važno za produktivnost i motiviranost zaposlenika, a istraživanje pokazuje da 76 posto tvrtki svoje talente zadržava tako što im nudi napredovanje, dok ih 38 posto tvrtki nastoji zadržati dajući im veću plaću.

U istraživanju je sudjelovalo više od 50 poslodavaca, među kojima su 80 posto predstavnici velikih tvrtki ili institucija s 200 i više zaposlenika. Polovica tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju je u pretežno stranom vlasništvu, dok ih je 33 posto u pretežno domaćem vlasništvu.

Kako bi zadržali svoje talente, 84 posto poslodavaca koristi se novim poslovnim izazovima i davanjem veće odgovornosti, dok ih 76 posto to čini kroz dodatno obrazovanje, odnosno osobni razvoj.

Metodom davanja veće samostalnosti talentiranim zaposlenicima koristi se 64 posto poslodavaca, dok ih 38 posto daje veću plaću. Dodatne beneficije pruža 18 posto ispitanih poslodavaca. Tek trećina poslodavaca nema problema s privlačenjem talenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje je pokazalo da 22 posto ispitanika ima potpuno razvijenu strategiju upravljanja imidžem tvrtke u funkciji stvaranja statusa poželjnog poslodavca. Djelomično razvijenu strategiju ima 42 posto, dok je u procesu razvoja strategije njih 29 posto. Svega 7 posto poslodavaca smatra da im nije potrebna "employer branding" strategija.

Poslodavci najčešće, u 80 posto slučajeva, pronalaze nove talente preko portala za oglašavanje slobodnih radnih mjesta, dok preko preporuka to radi 69 posto. Čak 62 posto poslodavaca nove talente pronalazi izravno na fakultetima.

Upravo se čita

Image
1998. godište

U studentskom domu u Varaždinu pronađen mrtav student: Tijelo pronašao cimer, oglasila se policija

Pronalazak talenata tema je ovogodišnjih Virtualnih dana karijera i znanja, na kojima će predstavnici uglednih tvrtki iz Hrvatske i regije otkriti kako oni prepoznaju talente na tržištu rada.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Procedura žurne putovnice

Kako izvaditi putovnicu po žurnom postupku

Više s weba