Samo kod nas

Stavili, pa skinuli skele bez radova, Bandićevi ljudi očekivali da će građani sami popraviti fasadu

Image
Foto: Vijesti.hr, Twitter

Na Britanskom trgu uklonjene su skele postavljene prije dvije godine, a nikakvi radovi nisu obavljeni.

10.4.2019. u 9:24/ Buzzara.hr

Prije dvije godine zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je novouređeni sjeverni dio Britanskog trga s fontanom (svi se sjećamo kako je to prošlo).  Dok je držao govor, iza njega su bliještale netom postavljene skele koje su trebale oslikavati najavljene obnove gradskih pročelja. To je bio projekt vrijedan 4 milijarde kuna, pričao je tada Bandić:

“Vidim nove fasade, vidim skele, za mjesec dana će sve zgrade na ovom trgu biti pod skelama”, izgovorio je tada gradonačelnik Zagreba, a neki dan skinute su skele s dvije od tri zgrade na Britancu, bez ikakvog popravka, a na to (to postavljanje i skidanje skela) građani su dali pola milijuna kuna, doznaje Telegram

Građani su neugodno iznenađeni, ali se također pitaju koliko je to sve koštalo. Pitao se to i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak koji je službeni upit o tome zašto fasada nije obnovljena te koliko su montaža, stajanje i demontaža stajali uputio u Gradsku skupštinu.

Iz tvrtke koja je prije dvije godine dala u najam skelu, rekli su za Vijesti.hr da su sa skidanjem skele počeli jer je istekao dvogodišnji ugovor o najmu s jednim obrtom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naš upit je li najam skele koštao 10kn/m2 po danu, kako se moglo čuti od jednog stanara, što bi značilo da je najam skele do sada koštao čak 4 milijuna i 300 tisuća kuna, u ovoj tvrtki su jasno i glasno rekli da ne. 

"Da se radi o tom novcu koji spominjete, mi bi bili milijunaši. Taj iznos nije ni približno točan", rekli su za Vijesti.hr u ovoj tvrtki.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

"Provedena su četiri postupka javne nabave"

Zašto se nakon dvije godine krenulo sa skidanjem skele, upitali su i u tvrtci Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva (GSGK) na upit donosimo u cijelosti:

"Završetkom radova na obnovi gornjeg dijela Britanskog trga, potaknuti Odlukom Gradske skupštine o prihvaćanju Programa obnove pročelja uz sufinanciranje grada, željeli smo kao upravitelj većine zgrada koje obrubljuju Britanski trg, potaknuti suvlasnike da se što prije uključe u obnovu svojih pročelja.

Utvrdili smo kako bi obnova pročelja zgrade u Nazorovoj 1 i 2 bila prioritetna, kako zbog izgleda pročelja i opadanja žbuke, tako i zbog želje da se u novouređeni dio trga uklope i novouređena pročelja.

Takvim pristupom mogli bismo u cijelosti obnoviti trg. U suradnji sa predstavnicima suvlasnika spomenutih zgrada, postavili smo zaštitne skele, te istovremeno naručili i izradu projektne dokumentacije. Poticali smo suvlasnike da što prije donesu odluku o obnovi pročelja kako bi njihova zgrada promovirala i sam Program obnove. Zgrade u Nazorovoj 1 i 2 nalaze se na listi prioriteta u prvih 30 zgrada u Gradu koje trebaju obnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak na Vijesti.hr. Kliknite OVDJE.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Netko ima bolestan smisao za humor: 25 najgorih viceva iz kategorije crnog humora

Više s weba