sweatworking je novi hit

Umjesto na ručak, poslovni partneri idu u teretanu i na smoothie

Image
Foto: careergirlnetwork.com

Sa 'sweatworkingom' su započeli zaposlenici u oglašivačkoj industriji, no uskoro se trend proširio i na zaposlene u tradicionalno konzervativnijim zanimanjima - među odvjetnicima i bankarima

21.4.2015. u 8:05/ RTL/Hina

Druženje i ostvarivanje kontakata u barovima i restoranima, takozvani 'networking', u posljednje vrijeme u američkim gradovima manje je popularan od novog oblika umrežavanja, u studijima za fitness, nakon čega umjesto odlaska na martini ili čašu vina, slijedi odlazak na smoothie.

Satovi joge ili barre plesna tehnika vježbanja novi su golf s devet rupa, tvrde stručnjaci za fitness, a nakon treninga, umjesto martinija ili čaše vina uslijedit će poziv na čašu smoothieja.

"O poslu se često razgovara na kavi ili uz čašu vina", kaže Sarah Siciliano (32), stručnjakinja za oglašavanje koja svoje klijente, umjesto na 'networking', vodi na 'sweatworking'.

"'Sweatworking' je nastao iz želje da se s klijentom povežemo na kvalitetnijoj razini koja nije u tolikoj mjeri usredotočena na prodaju", objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siciliano svoje klijentice, uglavnom u životnoj dobi između 22 i 52 godine, najradije vodi na jogu, u plesne studije i na slična mjesta. Objašnjava da i sama voli vježbati, a na ovaj način, kako kaže, 'jednim udarcem ubije dvije muhe'.

"Svakodnevno vježbam pa je ovakvo druženje za mene dobitna situacija. Ako možete organizirati druženje i razgovor s klijentom, a pritom i vježbati, zašto ne? To je vrlo praktično", smatra ova Njujorčanka.

Upravo se čita

Image
sve se komplicira

Zambijski ured za migraciju: 'Hrvate čeka kazneni progon, sutra bi trebalo biti novo ročište'

Sa 'sweatworkingom' su započeli zaposlenici u oglašivačkoj industriji, no uskoro se trend proširio i na zaposlene u tradicionalno konzervativnijim zanimanjima - među odvjetnicima i bankarima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nikada dosadno

Bacanje sjekire, penjanje, razbijanje stvari: Ove aktivnosti u Zagrebu odlične su za zabavu i rješavanje stresa

Više s weba