U dobi od 90 godina

Umro bivši astronaut koji je letio u svemir na brodu Apollo 7

Image

Cunningham je služio u američkoj mornarici i marincima, te letio u 54 misije kao borbeni pilot

4.1.2023. u 8:47/ Hina

Bivši astronaut Walter Cunningham, koji je 1968. letio u svemir na brodu Apollo 7 u sklopu prve misije Apolla s posadom koja je utrla put za 12 slijetanja na Mjesec sljedećih godina, umro je u utorak u dobi 90 godina, objavila je NASA.  

Cunningham se pridružio članovima posade Walteru Schirri i Donnu Eiseleu u uspješnoj 11-dnevnoj misiji koja je izvedena u niskoj Zemljinoj orbiti kao prvi ljudski pokusni let nove svemirske letjelice Apollo u kojoj će se kasnije putovati na Mjesec.

Image
POVIJESNI USPJEH

Iz trećeg pokušaja NASA lansirala raketu na Mjesec: Po prvi puta na poziciji direktora - žena

Image
POVIJESNI USPJEH

Iz trećeg pokušaja NASA lansirala raketu na Mjesec: Po prvi puta na poziciji direktora - žena

Apollo 7 označio je nastavak NASA-inog programa svemirskih letova 21 mjesec nakon požara u kojem su poginula sva tri člana posade Apolla 1 tijekom pokusnog zemaljskog lansiranja potkraj siječnja 1967. godine.

Cunningham je služio u američkoj mornarici i marincima, te letio u 54 misije kao borbeni pilot. Izabran je za astronauta 1963. godine, objavila je svemirska agencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Walt Cunningham bio je pilot borbenog zrakoplova, fizičar i poduzetnik - ali, iznad svega, bio je istraživač", istaknula je NASA u izjavi kojom je objavljena njegova smrt.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Dost dobro

TOP 10 najbogatijih porno glumica na svijetu: Nažalost nema naše Alexe Wild

Više s weba