zastarjele predrasude

Upoznajte Viktorijinu anđelicu koja je ujedno i programerka: 'Isprva me nitko nije shvaćao ozbiljno'

Image
Foto: Instagram/lyndsey360

Pametna i lijepa - definicija je ove manekenke koja je napadnuta komentarima mržnje jer nitko ne vjeruje da može hodati pistom i programirati

14.9.2018. u 7:30/ Život i stil

Neke predrasude očito nikada neće odumrijeti pa tako ni ona da su modeli stvoreni samo za hod na pistama i ništa osim toga. No, ta izjava ne drži vodu, čemu svjedoči priča o manekenki koja je ujedno i programerka

Naime, riječ je o Lindsey Scott koja, uz to što potpisuje ugovore s najvećim modnim kućama (Gucci, Prada, Calvin Klein i Victoria's Secret), radi kao softver inženjerka za tvrtku Apple gdje piše i stvara aplikacije za iPhone i iPad uređaje. 

No, baš zbog toga, korisnici interneta su je krenuli vrijeđati kako sigurno nije dovoljno pametna da se bavi poslom programerke te kako vjerojatno radi jednostavne stvari za koje za svatko sposoban. 

Kao odgovor na uvredljive poruke, manekenka je na Instagramu objavila sliku sebe dok hoda pistom Victoria's Secret revije te napisala kako inače ignorira negativnost, no da je ovaj put odlučila "uskočiti" u komentare: "Na nastojim se hvaliti, već govorim činjenice kako bi uvjerila bar nekoga da programeri "dolaze" u svim oblicima, veličinama, rasama, rodovima itd... Razmislite dvaput prije nego počnete sumnjati u žene i djevojke koje se bave tehnologijom", napisala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz mnogo komentara mržnje, našla se i nekolicima onih koji su je podržali pa je tako jedna korisnica napisala kako je i ona, kao žena koja radi u tehnološkom sektoru, stalno bila omalovažavana te preispitivana oko kredibilnosti.  

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
Geni, geni kameni.

Rođeni s dva srednja prsta i vilenjačkim ušima: 20 ljudi koji su posebni zbog svoje genetike

Više s weba