bacajte manje

Uštedite novac: Trikovi kako da voće i povrće ostane duže svježe

Image
Foto: www.profimedia.hr

Vro je važno pravilno sačuvati voće i povrće jer ćete tako uštedjeti novac, ali i vrijeme koje potrošite u kupovini

3.5.2019. u 16:00/ Život i stil

Pravilno skladištenje hrane može vam uštedjeti novac i spriječiti brzo propadanje voća i povrća. Važno je uzeti u obzir klimu mjesta u kojem živite jer to može utjecati i na čuvanje hrane. Što je mjesto vlažnije i toplije, to je rizičnije za neko povrće.

1. Banane

Zamotajte stabljike banane plastičnom ili aluminijskom folijom. Banane proizvode plin etilen tijekom razdoblja sazrijevanja. Pokrivanjem stabljike plastičnom ili aluminijskom folijom možete spriječiti širenje na druge dijelove ploda, sprječavajući prebrzo sazrijevanje.

2. Luk

Stavite luk u najlonske čarape ili u mrežaste vreće, a neka luk bude odvojen u nekoliko vrećica, lakše će se sačuvati. Previše vlage može uzrokovati propadanje luka u kratkom vremenu. Najbolje ga je držati na hladnom mjestu s malo svjetla.

3. Češnjak

Image
Zdravo i ukusno

Zdravstvene prednosti koje nam donosi ciklin sok

Image
Zdravo i ukusno

Zdravstvene prednosti koje nam donosi ciklin sok

Ova vrsta luka voli tamna i suha mjesta. Idealan način za pohranu češnjaka je da ga držite u posudi ili papirnatoj vrećici na tamnom i suhom mjestu. Ovako može trajati i do dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Krumpir

Voli hladna i mračna mjesta. Izbjegavajte držanje u plastičnoj vrećici. Bolje ga je staviti u papirnate ili mrežaste vrećice. Druga mogućnost za čuvanje može biti kutija s rešetkama koja je pokrivena papirom.

5. Gljive 

Neoprane gljive stavite u papirnatu vrećicu s peršinom. Vrlo je važno da gljive ne perete gljive prije nego ih krenete pripremati. Stavljajući ih u kontakt s vodom, možemo stvoriti vlagu, a onda se ne mogu osušiti u potpunosti. Preporučuje se pohranjivanje u papirnatu vrećicu i dodavanje malo peršina. Djeluje kao antioksidans i sprječava pojavu mrlja. Nakon toga ih trebate staviti u hladnjak.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO!

Prvi put za naše kamere progovorio HGSS-ovac napadnut na Platku: 'Sve mi je stresno'

6. Zeleno lisnato povrće

Zamotajte zelenu salatu ili špinat u papirnate ubruse kako biste ih održali svježima.  Operite listove u velikoj količini hladne vode. Zatim ih potpuno osušite prije skladištenja u hladnjaku. Možete ih smjestiti u plastičnu posudu ili u nepropusnu vreću. Važno je da ih dobro zamotate papirom jer će se time ukloniti preostala voda.

7. Oguljeni krumpir

Da biste sačuvali oguljene krumpire stavite ih u posudu s vodom i alkoholnihm octom. a zatim ih možete pohraniti u hladnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
25 ludosti

'Janje na svakoj fešti, čak i lutke nose potkošulje': Kanađanka napravila popis najluđih stvari koje samo Hrvati rade

Više s weba