Konačno dobar potez

Vlada RH odlučila smanjiti broj potrebnih papira za održavanje poduzeća s 352 na 277

Image
Foto: Buzzara/PIXSELL

Danas je sazvana izvanredna sjednica Vlade Republike Hrvatske u vezi birokratskih aparata na tržištu rada. Hrvatski poduzetnici se već neko vrijeme prijete da će otići iz Hrvatske zbog ogromnih poreza, prireza i divovskog birokratskog aparata, no Vlada je reagirala tek kada su neki, trenutačno nepoznati, poduzetnici krenuli 'kupiti prnje'. Na današnjoj sjednici je odlučeno da će se cijeli proces znatno ubrzati.

11.12.2018. u 15:59/ Buzzara.hr

'Mislimo da je ovo dobar potez, kako za hrvatske i strane ulagače, pa tako i za hrvatske radnike.' - rekao nam je član stranke za koju nikoga nije briga - 'Ovo će natjerati hrvatske poduzetnike da se vrate nazad u svoju domovinu.' 

Ovaj potez hrvatske Vlade nije napravljen sasvim iz njihove dobre volje. Hrvatskim poglavarima je prijetio opći kolaps domaćeg tržišta rada te neviđeni prosvjedi koji su bili organizirani putem društvenih mreža.

Radnici i poduzetnici su zbog velikih nameta ostajali bez kune u džepu i bez vremena da se bave svojim poslom jer su većinu trošili na rješavanje birokratske aparature. U prosvjedima koji su najavljeni kroz prošli tjedan su se javljali prosvjednici s komentarima poput 'složit' ćemo vas k'o metar drva' i 'omlatiti ćemo vas k'o toplomjer'.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Patrik Macek/PIXSELL

(FOTO: Pixsell) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Promijenili smo par odredbi, točki i zakona tako da olakšamo rad hrvatskim poduzetnicima' - izjavio je novinarima premijer Andrej Plenković - 'Smanjiti ćemo broj papira potrebnih za održavanje poduzeća sa sadašnjih 352 papira na 277. No, da im ne bi previše olakšali prevodimo sve službene papire na kineski.

>> Ovo djelo je plod fikcije. Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna. <<

Upravo se čita

Image
OVO JE SVE

Ovo je najlegendarniji video 'trenera svih trenera': 'Gaziš ko slon, a ne ko srna ko što ja oću'

Više s weba

Pročitajte još

Image
školski alpha

Na kakvim će se avionima hrvatski piloti obučavati za Rafale? Francuska baza ima nekoliko modela

Više s weba