Raznježit ćete se

Vraća djeci osmijeh na lice: mama izrađuje krpene lutke s invaliditetom

Image
Foto: Facebook screnshot/ADollLikeMe

Amy Jandrisevits primijetila je da na tržištu manjka igračaka s kojima se mogu poistovjetiti djeca s invaliditetom te je odlučila popuniti taj nedostatak

3.3.2019. u 12:15/ Život i stil

Izrađuje krpene lutke od djetinjstva, ali sve se promijenilo kada je Amy Jandresevits iz Winsconsina primijetila da ne postoje lutke koje predstavljaju bolesnu djecu ili djecu s nekim invaliditetom. 

Uskoro je pokrenula brend A Doll Like Me odnosno niz krpenih lutkica koje imaju iste fizičke karakteristike kao mališani za koje ih izrađuje. Tako ova inovativna mama izrađuje lutke djece s amputiranim dijelovima tijela, svih boja kože, s ožiljcima itd. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činimo djeci nepravdu kada ne postoji raznolikost igračaka. U idealnom svijetu, fizički 'nedostatci', medicinska stanja i izgled tijela bili bi prihvaćeni kao razlike koje nas čine jedinstvenima", otkrila je za Metro.co.uk.

Upravo se čita

Image
preživjela u Siriji

Ovo je Aya, njeno ime znači Čudo. Našli su je pupčanom vrpcom vezanu za mrtvu majku

Potrebno joj je čak 6 sati za izradu jedne lutke, ali vrijedno je toga, objasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amy je dodala da joj je cilj bio da bolesna djeca imaju igračke s kojima se pmogu poistovjetiti te da se na taj način ne osjećaju isključenima. 

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Više s weba

Pročitajte još

Image
tko tu koga?

TOP 51 'posuđenih pjesama' s domaće scene i ukradene hrvatske pjesme: Nirvani 'inspiracija' Parni valjak, Maidenima Divlje jagode

Više s weba