po džepu najviše boli

Nova školska godina, nova pravila: za markiranje s nastave kazna preko 100 eura

Image
Foto: Thinkstock

Rijetki su oni učenici koji nikada nisu markirali, no po svemu sudeći ova aktivnost bi mogla postati prošlost jer se više neće kažnjavati samo neopravdanim satima, nego i novčanom kaznom

6.9.2018. u 10:03/ Život i stil

Markiranje je omiljen hobi srednjoškolaca, a kazna koju za ovu "izvannastavnu aktivnost" uvodi Austrija mogla bi im teško pasti. Naime, ta europska zemlja odlučila je od ove školske godine vrlo oštro kažnjavati izostanak s nastave.

Učenici koji neopravdano budu izostali iz škole četiri puna dana bit će prijavljeni vlastima, a njihovi roditelji kažnjeni novčanim iznosom od najmanje 110 eura. Osim toga, i kod najmanjeg nepoštivanja obaveza učenici će biti prijavljeni roditeljima, a i ukori će se lakše propisivati. 

Image
Foto: Thinkstock
Image
Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Što se tiče đaka koji ne znaju njemački jezik, a u Austriji ih ima puno zbog migranata i radne snage koja dolazi iz naših krajeva i iz Turske, uspostavljeno je dodatnih 700 razreda njemačkog jezika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim će razredima dodatno imati nastavu njemačkog te sve ostale predmete osim likovnog, glazbenog i tjelesnog koje će pohađati s ostalim učenicima. Kad nauče jezik priključit će se redovnoj nastavi. 

Pročitajte još:

Upravo se čita

Image
NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Tomašević: 'Uspjeli smo dogovoriti sa sindikatima, doći će do poskupljenja'

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

Više s weba

Pročitajte još

Image
'besprijekoran i nakon 20 godina'

VIDEO Pahor prodaje Renault 4 u dobrotvorne svrhe. Objavio oglas, snimljen u vožnji

Više s weba