dobra ideja ili očajnički potez?

Zbog divljanja cijena namirnica, vlasnik počeo naplaćivati ulaz u restoran: 'Nisam imao izbora'

Image

restoran

Foto: Shutterstock

O naplaćivanju 'upada' vlasnik je svoje goste obavijestio na web stranici restorana, a oznake s cijenom stoje i na stolovima

8.5.2022. u 14:58/ L. B.

Vlasnik jednog restorana u njemačkom gradu Ratingeru napravio je nesvakidašnji potez i svojim gostima, osim naplaćivanje hrane i pića, odlučio naplaćivati ulaznice.

Tako, da bi uopće prošli kroz vrata i sjeli za stol, posjetitelji ratingerskog restorana moraju platiti tri eura. Vlasnik Horst Ingendorn za WDR je objasnio da ga je na taj potez natjerao nekontrolirani rast cijena namirnica i energije.

"Najradije bih izbjegao prebacivanje rastućih troškova na svoje goste. No, budući da su otkupne cijene tako enormno porasle, nemam drugog izbora. Meso je poskupjelo za 30 do 50 skuplje, povrće za 30 posto. Masnoća za prženje poskupjela je za više od 100 posto, a troškovi energije za 2000 posto", rekao je Ingendorn.

Image
borba s visokim cijenama

Cijene namirnica otišle su u nebo, a mi smo pronašli trgovine koje vam neće izbiti i posljednju kunu iz džepa, donosimo popis

Image
borba s visokim cijenama

Cijene namirnica otišle su u nebo, a mi smo pronašli trgovine koje vam neće izbiti i posljednju kunu iz džepa, donosimo popis

O naplaćivanju 'upada' vlasnik je svoje goste obavijestio na web stranici restorana, a oznake stoje i na stolovima. Na njima je istaknuto da restoran ovim potezom ne ostvaruje dodatnu zaradu, već uspostavlja "kontrolu štete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijene rastu iz dana u dan. U jednom sam trenutku odlučio povući kočnicu i odlučio nešto poduzeti. Umjesto da dižem cijene na jelovniku i naplaćujem vodu te stvari koje nisu potrebne, pokušao sam s dodavanjem tri eura", rekao je Ingendorn.

Hoće li mu ovaj potez uspjeti, tek treba vidjeti. Za sada, osjećaji lokalnog stanovništva su podijeljeni.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

"Mislim da je u redu. Ima veće cijene, kupuje skuplje namirnice. Vjerojatno ne može ništa drugo učiniti", rekao je za WDR jedan prolaznik koji se zatekao pred restoranom.

"Mislim da bi bilo razumnije da se cijene povise. Ne znam hoće li to neke ljude odvratiti", rekla je druga prolaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko mora nekako zaraditi novac, ali to što sada dodaju paušal od tri eura samo za sjedenje, meni je to prilično grubo, moram reći", smatra treći mještanin.

A hoće li ovaj očajnički potez vlasnika dati ideju i domaćim ugostiteljima, također ostaje za vidjeti.

Više s weba

Pročitajte još

Image
24. SIJEČNJA

Stiže nova kovanica eura. Na sebi ima gromadu od 110 metara, puštaju 30 milijuna primjeraka

Više s weba